Spirit geeft stationsbuurt een poetsbeurt

ROESELARE - Spirit Roeselare poetste zaterdagnamiddag in het stationsviaduct tussen de Ardooisesteenweg en het Stationsplein. De eigen schoonmaakploeg pleitte op die manier voor een herwaardering van de Ardooisesteenweg als levensader van Krottegem.

Voor de komst van nieuwe horecazaken en winkels langs de invalsweg is het juiste kader noodzakelijk. Spirit Roeselare stelt alvast voor éénrichtingsverkeer richting Ardooie in te voeren tot aan de GB-parking of de Mandellaan, Ze willen ook maar één rijvak en één parkeerstrook behouden en de voetpaden verbreden.

De stad heeft volgens Spirit Roeselare geen nood aan een bijkomende klassieke winkelstraat. De Ardooisesteenweg moet een alternatieve, interculturele winkelstraat worden. We zijn daarom voorstander van een subsidiereglement dat toelaat handelszaken aan te trekken die bij dit profiel passen zoals vreemde restaurantjes, tweedehandswinkels, kleurrijke textielwinkels, wereldkeuken-kruideniers of kunstgalerijen. Wandelen in de Ardooisesteenweg moet een beetje toerisme in eigen land worden.

Het stationsviaduct moet een attractieve corridor richting die interculturele winkelstraat worden. Spirit Roeselare organiseert binnenkort een wedstrijd waarbij iedereen een ontwerp van een restyling voor het stationsviaduct kan indienen. Een jury zal uit het aanbod een aantal inzendingen selecteren. Tijdens een tentoonstelling kan het publiek een eindlaureaat zal kiezen. In afwachting van de verhoopte restyling vraagt Spirit Roeselare aan de stad voor een beter onderhoud en goede verlichting van het stationsviaduct.

(HWR)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio