Mamma Mia op z'n Vlaams

Mamma Mia op z'n Vlaams

Aan de Vlaamse versie van de musical Mamma Mia! nemen Vlaamse acteurs deel. Foto: © koen fasseur kfe

De beroemde ABBA-musical Mamma Mia! is vanaf maart volgend jaar in een Vlaamse versie te zien in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Mamma Mia! ging in 1999 in Londen in première en kende sindsdien wereldwijd succes. Niet minder dan 23 miljoen mensen woonden intussen de voorstelling bij. De liedjes van ABBA zijn vertaald in maar liefst zeven talen.

Op dit ogenblik loopt de voorstelling in Nederland. Volgens algemeen directeur Erwin van Lambaart wordt de Vlaamse versie geen kopie van de Nederlandse musical. ,,Het creatieve proces wordt in Vlaanderen vanaf nul opgebouwd. De tekst wordt met de hulp van een Vlaamse schrijver 'hertaald' in het Vlaams. Er zijn hier meer dan genoeg geschoolde en getalenteerde acteurs, dus wilden we ook werken met een Vlaamse cast.''

Onder andere Vera Mann, Lulu Aertgeerts, Myriam Bronzwaar, Jan Schepens en Mark Tijsmans spelen mee. De musical loopt van 4 maart tot 30 april 2006. Afhankelijk van het succes worden er extra voorstellingen ingelast. In een volgend seizoen zou Joop van den Ende Theaterproducties in Vlaanderen The beauty and the beast opvoeren.

(AJW)

Tickets: vanaf vandaag via Sherpa, tel. 070-69.68.69 of via www.mamma-mia.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees