Rampdag voor de Belgen

Rampdag  voor de Belgen

François Duval Foto: belga

De Rally van Corsica 2006 zal bij de Belgische deelnemers geen blijvende herinneringen nalaten. Zowel François Duval als Bernd Casier moesten de strijd staken. Vooraan wist Sébastien Loeb zijn voorsprong te verdubbelen, de Fransman lijkt goed op weg naar zijn derde zege van het seizoen.

Bernd Casier was de eerste van de Belgen die de strijd mocht staken, na amper acht kilometer in de eerste zaterdagproef.

,,Blijkbaar een plek die in het verleden al heel wat slachtoffers eiste," meldt Casier, die de hele dag op de chronorit ocht doorbrengen. ,,Bij het overschrijden van een brugje brak de achtertrein wat uit, klap tegen de rand en wiel af. Dat was dat."

Casier zal nog proberen om vandaag opnieuw te starten, maar moet dan wel twintig minuten straftijd in rekening brengen. De lijdensweg van François Duval kende - opnieuw - één sleutelwoord: remproblemen.

,,Eén remcilinder verloor olie," vertelde de Skoda-rijder bij de servicestop halverwege. ,,Ik heb die nog kunnen dichten, maar met drie remmen dit parcours afwerken is gekkenwerk."

Duval kreeg gelijk: op de laatste proef van de dag schoof hij van de baan. (GVE) De stand na dag 2: 1. Loeb-Elena (Citroën Xsara) in 2u. 35'31.4; 2. Grönholm-Rautiainen (Ford Focus) op 39.7; 3. Sordo-Marti (Citroën Xsara) op 1'38.4; 4. Hirvonen-Lehtinen (Ford Focus) op 1'44.1; 5.

Bengué-Escudero (Peugeot 307) op 2'28.4; 6. Pons-Del Barrio (Citroën Xsara) op 2'36.4; 7. Stohl-Minor (Peugeot 307) op 3'40.6; 8. Sarrazin- Prévot (Subaru Impreza) op 4'16.2; 9. Galli-Bernacchini (Peugeot 307) op 4'30.3; 10. Kopecky-Schovanek (Skoda Fabia) op 4'32.9.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.