Jean-Marc Van Belle voert actie uit protest tegen inbreuken hoederecht

,,Geen Kerst zonder mijn kinderen"

Bellegemnaar Jean-Marc Van Belle voerde zaterdag actie op Overleie. De man ziet al een tijdje zijn kinderen niet meer, hoewel hij daar recht op heeft. ,,Geen prettige Kerst voor mij'', zegt de boekhouder. Hij blokkeerde daarom de Overleiestraat.

Kris VANHEE

Van Belle parkeerde zijn voertuig op de openbare weg aan het revalidatiecentrum op Overleie. De man wou zo zijn probleem in de openbaarheid brengen.

De woorden op zijn bestelwagen lieten weinig aan de verbeelding over. De Bellegemnaar verontschuldigde zich ook met een pamflet tegenover de automobilisten die hij ophield.

,,Wat zou jij doen als je je zoon van dertien al een maand niet meer ziet, ondanks het feit dat een vonnis dit anders bepaalt? Ook mijn twee dochters raken niet meer tot bij mij. De moeder haalde ze vrijdag eerder van school weg, opdat ik ze niet zou kunnen afhalen. Ik ben een jaar braaf geweest maar nu is het genoeg. De Kortrijkse politie heeft voor de derde keer proces-verbaal opgemaakt, maar daar blijft het bij. De ene klacht na de andere wordt geklasseerd zonder gevolg.''

Vechten

De echtgenote van Van Belle werkt in het Kortrijks revalidatiecentrum op Overleie. Vandaar dat Van Belle daar zijn wagen dwars parkeerde. Bedoeling was de politie erbij te kunnen roepen.

,,Met het pv in de hand zal mijn echtgenote eindelijk moeten zeggen waar mijn kinderen zijn, zodat ze de helft van de kerstvakantie bij mij mogen doorbrengen. Kinderen hebben een papa én een mama nodig. Mijn kinderen willen trouwens bij mij zijn op de tijdstippen die de rechter bepaalde. Ik kan niet langer aanzien hoe mijn kinderen langzaam wegteren van schuld tegenover zielige en belachelijke ouders die niet eens het karakter hebben om bij elkaar te blijven als het eventjes moeilijker wordt en dan de schuld op elkaar steken.''

De politie was er als de kippen bij en maande de Bellegemnaar vriendelijk maar dringend aan op een andere manier actie te voeren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus