Titelverdediger Kroatië in problemen

Titelverdediger Kroatië heeft het moeilijk in de kwartfinales van de Davis Cup. Na verlies in het dubbelspel kijkt het tegen een 1-2-achterstand op tegen Argentinië. Het waren David Nalbandian en Jose Acasuso die via 6-4, 6-2, 3-6 en 6-4-winst tegen Marin Cilic en Ivan Ljubicic de Argentijnen op voorsprong plaatsten.

Frankrijk komt terug tegen Rusland

Frankrijk is nog niet uitgeschakeld in de kwartfinales van de Davis Cup. Na de enkelspelen van vrijdag keken de Fransen tegen een 0-2-achterstand op tegen Rusland, maar gisteren wonnen ze in Pau het dubbelspel. Arnaud Clément en Mickaël Llodra versloegen Mikhail Youzhny en Dimitry Tursunov in vijf sets: 6-3, 6-3, 6-7 (3/7), 5-7, 6-2.

Australië zeker naar halve finales

Australië heeft zich gisteren kunnen plaatsen voor de halve finales in de Wereldgroep van de Davis Cup tennis. Het land won in de kwartfinale tegen Wit-Rusland ook het dubbelspel en staat zo 3-0 voor.

Met nog twee enkelwedstrijden te gaan, kan Wit-Rusland die kloof niet meer dichten. Wayne Arthurs en Paul Hanley haalden het in een uitputtende vijfsetter van Max Mirnyi et Vladimir Voltchkov: 3-6, 6-4, 5-7, 6-3 en 7-5.

Alle kwartfinales: Kroatië - Argentinië 1-2; Australië - Wit-Rusland 2-0; Frankrijk - Rusland 1-2; Verenigde Staten - Chili 1-1 (na eerste dag)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.