,,Heks Zarzuela was helemaal niet eng''

Kinderen lopen storm voor première nieuwe K3-show

In de nieuwe show van K3 willen Karen, Kristel en Kathleen toverheksen worden. Foto: © Yorick Jansens

De populaire meidengroep K3 gaf gisteren in de Grenslandhallen in Hasselt het startshot van haar nieuwste show. Het werd een heel vrolijke, maar ook spannende en zelfs griezelige show. De kinderen vonden het schitterend.

Het mag duidelijk zijn dat Kristel, Karen en Kathleen nog altijd ontzettend populair zijn. Alle data van de nieuwste show waren in een mum van tijd uitverkocht. K3 plande meteen tien extra shows.

Toen de meiden gisternamiddag het podium in Hasselt bestormden, werden ze door een joelende bende kinderen ontvangen. De sfeer kwam er helemaal in met het nummer Liefdeskapitein . Zowat elke kleuter in Vlaanderen kan dat meezingen. Het tweede lied ging over de rode draad door de show. De meisjes doken voor een verkleedfeest in de grote verkleedkist. Daarin vond Karen een toverstok. Meteen toverden de meiden wat ze maar wilden. Tot heks Zarzuela op de beeldschermen verscheen. Ze was haar toverstok kwijt.

Niet alle kinderen waren even blij met de griezelige verschijning. Hier en daar viel een angsttraantje op te merken. ,,De show is volgens mij niet geschikt voor heel kleine kinderen'', zei mama Miet Nivelle na de show. ,,Mijn zoon van vier kon de gebeurtenissen in de show plaatsen en zag dat het niet echt was, maar voor kleinere kinderen kan dit heel angstig over komen'', zegt ze.

Angst overwinnen

Om zelf toverheks te worden, moesten Kristel, Karen en Kathleen hun grootste angsten overwinnen. Kristel moest door een gordijn van regen, Kathleen werd door een rotsblok platgedrukt tegen een muur - wat opnieuw traantjes deed vloeien. En Karen werd omringd door vuur. ,,Ik wou dat ik superman was'', riep Willem Pacques (4). ,,Dan zou ik de meisjes meteen gaan redden uit het vuur en het water'', lachte hij. De jongen vond de show schitterend. ,,En de heks was helemaal niet eng.''

Vooral bekende nummers als Oma's aan de top , Teleromeo , Oya Lélé en andere hits zetten de zaal in vuur en vlam. Tegen het einde van de show troepten de kinderen samen voor het podium om tekeningen, een bloemetje en een hand aan de drie meiden te geven. ,,Tijdens het optreden werden de kinderen iets te weinig betrokken in de show'', meende moeder Kim Thys. Maar de kinderen vonden het allemaal geweldig. Zij hadden hun idolen live aan het werk gezien. ,,Ik vond de show superleuk. Karen heeft op het einde naar mij gewuifd'', lachte Charlot Vrancken (4). ,,Het was een heel mooie show. De liedjes waren perfect. Ik zou straks om vijf uur wel willen terugkomen'', besloot Dorien Beckaert (9).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees