De 'échte' beste jobs voor 2009: kapster en ambtenaar

Het nieuwsmagazine US News ging vorige maand op zoek naar de beste jobs in deze tijden van crisis. Het Amerikaanse tijdschrift (www.usnews.com) zocht naar carrière-opties met toekomst en hield daarbij rekening met vier criteria. Het moesten jobs zijn die liefst zoveel mogelijk voldoening schenken, waar je zo weinig mogelijk opleiding voor nodig hebt, die het meeste aanzien bieden en het best betalen.

Met de vergrijzing liggen heel wat jobs in de medische hoek, zoals kinesisten, verpleegsters én technici die kunnen omgaan met de medische apparatuur die steeds gesofisticeerder wordt. Opvallender is dat in de lijst ook kapsters en ambtenaren voorkomen, naast schoolpsychologen en dierenartsen.

En mocht u het leven niet al te serieus nemen, dan zijn er nog altijd een aantal andere opmerkelijke jobs om voor te solliciteren. Zo heeft het Ritz Carltonhotel op de Maagdeneilanden een man in dienst die niets anders moet doen dan ervoor zorgen dat er geen kokosnoten op het hoofd van de hotelgasten vallen. Club Méditerranée werkt dan weer met vakantiegangers die tegen betaling op vakantie komen, in ruil voor een stevig rapport. En de website Bikini.com meldt dat het een man in dienst heeft wiens enige taak erin bestaat om bij fotoshoots met bikinimodellen een scherm op te houden dat de zon weerkaatst. (hmp)

Corrigeer