'Exotische liefde' en 'De pedaalridders' komen terug met een 'aangepaste toon'

Woestijnvis knipt ranzig randje weg bij VT4

Woestijnvis knipt ranzig randje weg bij VT4

Foto: vt4

De groep rond Woestijnvis begint VT4 stilaan te kneden. De zender mag 'speels en stout' blijven, maar de ranzige of boertige kantjes van programma's als 'Exotische liefde' en 'De pedaalridders' worden weggeknipt.

Er is dus goed nieuws voor de fans van Exotische liefde, het VT4-programma over Vlamingen die hun liefdesgeluk in het buitenland beproeven: het programma keert dit voorjaar terug voor een tweede seizoen. Exotische liefde is omstreden door de verhalen van Vlaamse mannen die in Thailand heel jonge jongens en zelfs 'ladyboys' of 'getransformeerde meisjes' gingen halen. Een populair programma, al was het maar om eens goed te lachen.

Uitlachtelevisie

Dat Exotische liefde terugkeert, bewijst dat de nieuwe bazen niet meteen van plan zijn VT4 tot op de grond af te breken. VT4 is in handen van het moederbedrijf van Woestijnvis, de mediagroep Sanoma en de mediagroep Corelio, die onder meer Het Nieuwsblad uitgeeft.

Programmadirecteur Liesbet Vrieleman, overgekomen van de VRT-nieuwsdienst, beseft ook dat Exotische liefde erg goed scoorde op VT4. Het programma komt dus terug, maar zonder het ranzige randje: 'Het woord uitlachtelevisie hoor ik niet graag. Ook al omdat het te vaak verkeerd gebruikt wordt. Ik geef toe dat er naar Exotische liefde werd gekeken om mensen uit te lachen. Terwijl je mensen in hun waarde moet laten. Je mag de realiteit tonen, maar we moeten een beter evenwicht zoeken. Daarom zullen we meer aandacht geven aan de keuze van de mensen in het programma.'

Lachen mag dus nog bij VT4, uitlachen liever niet. Het omstreden programma Superfans, dat nog meer onder vuur lag, komt voorlopig niet terug. De pedaalridders krijgt wél een vervolg. In dat programma bereiden ex-wielrenners Johan Museeuw en Ludo Dierckxsens wielertoeristen voor op een sportieve uitdaging. In het eerste seizoen lag de nadruk op het ludieke, het tweede seizoen wil het accent op het puur sportieve leggen.

Toprestaurants

Dit voorjaar pakt VT4 uit met vier nieuwe programma's. Een daarvan is Culinaire speurneuzen, een programma dat perfect op Eén of misschien zelfs op Canvas kan worden uitgezonden. Culinaire speurneuzen volgt de mensen die de beste producten gaan zoeken voor onze toprestaurants. Het wordt gemaakt door Eyeworks, dat voor VTM Junior masterchef en Chef in nood maakt. Culinaire speurneuzen doet trouwens een beetje denken aan Smaak, het nieuwe Eén-programma waarin Bruno Wyndaele op zoek gaat naar de mensen achter de beste producten voor een lievelingsgerecht.

Hoe anders VT4 er dit najaar zal uitzien, is nog niet bekend. Vanaf september zijn de eerste programma's van Woestijnvis op de zender te zien, waaronder een aangepaste versie van De slimste mens ter wereld. VT4 benadrukt dat het 'geen Woestijnviswinkel' wordt. 'Voor wie zich zorgen maakt: VT4 blijft speels en stout.'

Corrigeer

MEER NIEUWS