Concerttournee Looise zangeres in Verenigde Arabische Emiraten

Arabisch sprookje voor Chantal Câlin

Arabisch sprookje voor Chantal Câlin

Chantal Câlin gaf acht concerten in de Verenigde Arabische Emiraten. Het was de Belgische ambassadeur die haar opmerkte. ,,De VAE importeren alles, ook cultuur'', merkt man en manager Jean Caelen op. Foto: © RR

TESSENDERLO - ,,Chantal Câlin brengt het beste van de twee culturen en talen in België'', zo kondigde de Belgische ambassadeur in de Verenigde Arabische Emiraten de concerttournee van de Looise zangeres aan. Voor volgend jaar zijn er plannen voor een tournee door Libanon.

Chantal Câlin gaf acht concerten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Het was de Belgische ambassadeur die haar opmerkte tijdens een optreden in Gent. ,,De VAE importeren alles, ook cultuur'', merkt man en manager Jean Caelen op.

Chantal trad op in het Intercontinental Hotel in Al Ain, in een zevensterren (!) hotel in Dubai, in het Hilton-hotel in Abu Dhabi en in de residentie van de Belgische ambassadeur. Op het programma stonden vertolkingen van werk van Piaf, maar ook van Brel en van speciaal voor Chantal geschreven nummers.

De Emiraten zijn geen onbekend terrein voor Belgen. Volgens Jean Caelen wonen en werken er negenhonderd landgenoten en komen maandelijks twee Belgische firma's er zich vestigen.

Voor Chantal was het verblijf als een sprookje van 1.001 nachten: ,,Jean en ik kregen er een eigen chauffeur met een splinternieuwe Jaguar. Het is ongelooflijk wat een luxe er daar te vinden is. Om een voorbeeld te geven: de snelweg van Abu Dhabi naar Dubai over een afstand van 150 kilometer is omzoomd met palmbomen''.

Mathildes badkamer

Chantal, grote fan als ze is van prinses Mathilde, kreeg de eer dezelfde (bad)kamer te mogen gebruiken als die waarin de prinses vier weken eerder had verbleven. ,,En tussendoor had er niemand meer gelogeerd'', verzekert zij ons fier. En ze ging drie keer langs bij dezelfde kapper als die van de prinses.

Haar tournee kwam ook ter sprake in de Arabische pers, mét foto van Chantal, niet evident voor een westerse zangeres. Ze werd er voorgesteld als een grote buitenlandse vedette. Op de voorafgaande persconferentie _ in het Engels en het Arabisch _ kwamen zeven kranten opdagen. Voor manager Jean Caelen meteen ook de bekroning van jarenlang knokken om voor Chantal de erkenning te krijgen die in eigen land soms wat achterwege blijft.Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio