Top of the bill nodigt fans uit op podium

Cafébaas uit de bol met Iggy Pop

© © KMS

Het dolgedraaide optreden van Iggy Pop op de Oude Markt blijft zonder twijfel voor eeuwig in het geheugen van cafébaas Pieter Brouwers gegrift. Toen de goed geconserveerde rocker de fans van het eerste uur in zijn bekende stijl uitnodigde op het podium slaagde Brouwers erin om zich een weg naar zijn idool te knokken.

Bart MERTENS

Marktrock 2006 was ontegensprekelijk een hoogtepunt voor Pieter Brouwers, uitbater van café Vandevelde in het Tweebronnencomplex aan de Rijschoolstraat. Het optreden van Iggy Pop & The Stooges stond al maanden in zijn agenda, maar Brouwers had nooit durven dromen wat hem zondagavond overkwam. Na duw- en trekwerk stond de Leuvense cafébaas oog in oog met zijn idool op het podium.

,,Ik had een frontstage-pas weten te bemachtigen voor het concert van Iggy Pop. Net voor het optreden liet iemand van de security weten dat het feestje voor een andere keer zou zijn. Er zat dus niets anders op dan het concert te volgen op de Oude Markt. Al snel bevond ik me op de eerste rijen, want ik wist dat Iggy Pop iets van plan was. Vorig jaar op de Lokerse Feesten nodigde Iggy ook volk uit op zijn podium'', legt Brouwers uit.

Niet veel later kwam de natte droom van de Leuvense cafébaas uit. Iggy Pop nodigde de fans van het eerste uur uit op het podium. ,,Op dat moment kwam het erop aan om erbij te zijn, maar ik stond op de vijfde rij. Ik ben dan maar over het publiek gedoken tot in de frontstage. Enkele seconden later stond ik naast Iggy Pop. Ik pakte hem bij zijn haar en riep ,motherfucker'. Hij riep meteen hetzelfde terug. Zo'n dikke vijf minuten lang gingen we samen met Iggy uit de bol op het hoofdpodium van Marktrock. Een ervaring om nooit meer te vergeten.''

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio