Faillissement Waaslandia sociaal drama voor 130 jeugdspelers

BURCHT - Honderd dertig jeugdspelers uit Zwijndrecht en Burcht zitten zonder voetbalclub nu Waaslandia uit eerste provinciale in vereffening is gegaan. ,,Een sociaal drama voor een kleine gemeente met amper vijfduizend inwoners'', noemt jeugdvoorzitter Marc Claes het faillissement.Veel voetballertjes waren gisteravond niet op de hoogte van het bericht en kwamen nietsvermoedend naar de training. Maar die ging niet door.

,,De trainer wil geen risico's nemen. Door het faillissement zijn we niet meer verzekerd. Als we een blessure oplopen, is de coach daarvoor verantwoordelijk'', vertelt Steve Cant (15) uit Burcht. Toch mochten hij en zijn vrienden een wedstrijd spelen op het voetbalterrein, waar de meesten onder hen al bijna tien jaar voetballen. Het werd voor hen misschien wel de laatste match op vertrouwd terrein.

Donderslag bij heldere hemel

,,De vereffening van Waaslandia komt niet als een donderslag bij heldere hemel. Al sinds vorig seizoen doen er geruchten de ronde dat het wel eens gedaan zou zijn met de club. Daarom ook betaalden we dit jaar ons lidmaatschapsgeld niet'', stellen Samir Deriouch (17) en Kenny Roelands (16). Steve deed dat wel en is zijn geld wellicht kwijt.

Jeugdvoorzitter Marc Claes beseft dat het faillissement op een wel heel slecht moment valt, aan het begin van het seizoen. Hij vraagt zich af wat er met de 130 jeugdspelers en hun 25 trainers en begeleiders moet gebeuren. ,,Competitiewedstrijden zijn zo goed als uitgesloten. Misschien mogen we volgend seizoen herbeginnen in een andere vorm, maar de vraag is of we zolang de jeugdspelers kunnen samenhouden'', zegt Claes.

Voetbalmakkers Samir, Kenny en Steve kijken alvast uit naar een nieuwe ploeg. ,,Dat wordt niet zo eenvoudig. De meeste clubs vormden hun kern al. Bij Verbroedering Burcht, dat met spelers op overschot zit, is zeker geen plaats voor ons'', weten de drie vrienden.

(DHS)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio