Bekende Brugse jazzmuzikant overleden

Bekende Brugse jazzmuzikant overleden

Alain Rooryck if

BRUGGE - Langs de Vaartdijk Noord in Slijpe werd dinsdagnamiddag het levenloze lichaam gevonden van de 72-jarige Bruggeling Alain Rooryck.

Tijdens het snoeien heeft een man dinsdagnamiddag in een sloot langs de Vaartdijk Noord het levenloze lichaam gevonden van de gekende Bruggeling Alain Rooryck. Het Brugse parket heeft onmiddellijk een autopsie bevolen om de doodsoorzaak te kunnen achterhalen. Het is niet duidelijk hoe de man daar terechtgekomen is.

Alain Rooryck heeft in zijn leven de wereld rondgereisd. 'Ik heb steeds naar hem opgekeken, want hij heeft destijds deel uitgemaakt van orkesten van de groten der aarde in de jazzwereld', vertelt zijn dochter Carole, gekend van haar deelname aan het VTM televisieprogramma Sterren op de Dansvloer.

Josephine Baker

Rooryck speelde contrabas, vibrafoon en basgitaar en maakte ooit deel uit van het orkest van Josephine Baker, Peggy Lee en Ray Charles. Hij speelde in heel de wereld in alle grote zalen en bleef er vaak ook een tijdje rondhangen. Zo woonde hij ondermeer drie jaar in Libanon.

Ook in de Brugse jazzwereld was Rooryck geen onbekende. Hij trad op met tal van groepen en was dan ook regelmatig te zien in De Werf. Hij kreeg de muziek ingelepeld van zijn moeder, die piano speelde.

Allround kunstenaar

Ook zijn dochter Carole heeft wellicht de dansmicrobe meegekregen van haar vader. Naast muziek hield Rooryck ook van kunst. 'Hij schilderde aquarellen waarbij hij vaak op bruggen of in landelijke dorpjes ging postvatten. Met een Vespa trok hij ondermeer in Griekenland rond om aquarellen te maken. Hij was eigenlijk een allround artiest. Met heel veel pijn in het hart zal ik van hem afscheid moeten nemen', vertelt dochter Carole, die steeds opkeek naar haar vader naar alles wat hij deed en gepresteerd heeft. Ook in de Brugse jazzwereld wordt met grote verslagenheid gereageerd op het overlijden van Alain Rooryck.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio