Streekgastronomie opnieuw wat rijker

De Poperingse Mazarinetaart, de West-Vlaamse lukken en het Oost-Vlaams Kerstbier zijn officieel erkend als streekproduct. Dat deed het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

Het Oost-Vlaams Kerstbier van de brouwerij Slaghmylders kan terugblikken op 30 jaar traditie. De combinatie van verse hopbloemen uit het nabijgelegen Erembodegem en een lagering van minimum twee maanden geven het bier een fijnbittere smaak.

De West-Vlaamse lukken zijn knapperige natuurboterwafeltjes. Producent Jules Destrooper inspireerde zich ervoor op een recept uit 1890 en heeft er een wereldwijd product van gebakken. De Poperingse Mazarinetaart is vooral bekend in de Westhoek. De nogal vettige lekkernij werd vroeger regelmatig geserveerd op rouwmaaltijden. (belga)

www.streekproducten.be

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees