Kashechkin rijdt peloton tegemoet na mep van toeschouwster

Kashechkin rijdt peloton tegemoet na mep van toeschouwster
Er werden grote ogen getrokken tijdens de beklimming van de Col de Marie-Blanque toen Andrey Kashechkin, even weggeglipt uit de groep met de tenoren, plots van rechts naar links over het wegdek zwaaide, rakelings voor de neus van zijn collega's, en zowaar terug reed waar hij vandaan kwam. Pas even later bleek dat de 25-jarige Kazak geraakt was door de vuist van een toeschouwster, die wat al té enthousiast met een opblaasbare reclameprul zwaaide.

,,Ik heb uiteraard niet gezien wat er precies gebeurde, maar ik ben overtuigd dat het allemaal zonder opzet gebeurde'', aldus Kashechkin, die een stevige bloedneus en een gekneusd reukorgaan opliep bij het incident. ,,De eerste ogenblikken wist ik zelfs niet meer waar ik was. Vandaar die zwaai. Ik was gewoon compleet groggy.''

Het leek wel Abdel Kader Zaaf, de Algerijn die volgens de overlevering in de oertijd van de Ronde ontsnapte, zich een stuk in zijn kraag dronk, de lommer van een boom opzocht om een dutje te doen en dan het peloton tegemoet reed.

(PDK)

Corrigeer