Wim Vanhuffel: ,,In donker bier zitten veel vitamines''

,,Mijn uitslag van de proloog? Weet ik niet, hoor! Zelfs mijn tijd ken ik niet. Ach, is dat dan zó belangrijk? Tien seconden of een minuut... Natuurlijk, er is dat klassement. Ik ben echter van plan om het te doen zoals in de Giro. Na de aankomst op de Ventoux zie ik wel waar ik sta. Wakker lig ik er allemaal niet van. Dat moet niet meer, vind ik, na mijn Giro. Ik ben wel een beetje curieus hoe de collega's me bij de start van de eerste rit zullen onthalen. Of ze me proficiat zullen wensen. Bij zo'n proloog zie je immers niemand. Iedereen blijft zo lang mogelijk in de bus. Daarna losrijden op de rollen, de tijdrit afwerken en wegwezen. Een rustdag eigenlijk. Voor mij toch. He, 't was zondag, hé! Hahaha!

Leven als God in Frankrijk, zeggen ze. Schoon weer, niet te veel afzien op de fiets en 's avonds een glaasje wijn. 't Is hier de streek. Mijn donkere Leffe's heb ik niet meegenomen naar de Dauphiné. Zeg, zouden we daar wel over klappen? Straks denken de mensen nog dat ik me alle dagen zat drink. Maar goed, ze weten het nu toch allemaal dat ik al eens een paar flesjes durf mee te nemen. Donker, he, want daarin zitten de meeste vitamines. Ik ben altijd een liefhebber geweest van donker bier maar voor een goed glaasje wijn ben ik ook te vinden. Liever één glas goeie dan twee glazen bucht. 't Is te zeggen: als het brol is, drínk ik er gewoon geen twee. Niet dat ik een kenner ben, hoor. Begin tegen mij niet over châteaux en jaartallen. Ik zal wel zeggen als hij goed is als ik ervan geproefd heb. Allez, santé en tot morgen!''

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.