VLD zet schouders onder de toekomst

VLD zet schouders onder de toekomst
GENT - VLD-voorzitter Bart Somers heeft in Gent de nieuwe slogan van de partij onthuld: "Sterke schouders voor de Toekomst". Dat gebeurde op de startmeeting "Pijlers voor de Toekomst" waarmee het kartel VLD-Vivant aan een tweede generatiepact werkt. Ze richten zich daarmee tot de "hardwerkende Vlamingen van 25 tot 55 jaar".

Op de meeting had Somers over de heropstanding van de partij na "vijftien donkere maanden". Samen met kartelpartner Vivant organiseren de liberalen in het voorjaar van 2006 vier studiedagen over de vier pijlers voor de toekomst. Concreet gaat het over: werken beter belonen, veilig en mobiel verkeer, creativiteit, en het moderne gezin.

De partijvoorzitter waarschuwde in zijn toespraak ook voor een regering van socialisten en christendemocraten, zonder liberalen. En hij illustreerde dit met de regering-Merkel in Duitsland: "Kappen in de sociale voorzieningen, de belastingen massaal verhogen, en de pensioenen optrekken naar 67."

Somers haalde ook uit naar de oppositiepartijen. CD&V hield maandenlang de kiezen op elkaar in het eindeloopbaandebat en toen op de dag van de federale beleidsverklaring het grote alternatief boven water kwam, bleek het om een plan te gaan "met maar liefst 60 miljard oude Belgische franken nieuwe belastingen". "Van zo'n aanslag op de portemonnee van de mensen durft zelfs Di Rupo niet te dromen", stelde Bart Somers.

Kritiek was er ook op het Vlaams Belang. Die partij steunde openlijk de stakingen tegen het Generatiepact en heeft zich "als geen andere partij verzet tegen de noodzakelijke hervormingen", zo klonk het. Het economische programma van die partij stelt volgens de VLD-voorzitter niets voor. Het Vlaams Belang blijft voor Somers "een door en door antiliberale partij die als het erop aankomt onze bedrijven en onze werknemers in de steek laat".

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees