Huwelijk Jean-Jacques De Gucht goed voor twee dagen feest

Huwelijk Jean-Jacques De Gucht goed voor twee dagen feest

Foto: *

AALST - De jonge blonde god van Open VLD stapt volgende donderdag in het huwelijksbootje. Dan geeft Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht (28) zijn jawoord aan Charlotte Mathias (28). Het huwelijk is goed voor twee dagen stevig feesten.

Dat er in Aalst gefeest wordt, is niet echt groot nieuws. Een feest dat verschillende dagen duurt, ook daar kijken ze in Aalst niet van op. Volgende donderdag wordt echter een van de meest begeerde politici van Vlaanderen én de kandidaat-burgemeester in de Ajuinenstad in de echt verbonden. Dat zal niet gebeuren door CD&V-burgemeester Ilse Uyttersport - de rechtstreekse tegenstrever van de bruidegom bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober - maar wel door de schepen van Burgerlijke Stand.

Het huwelijk is voor de familie De Gucht wel het signaal om twee dagen uit de bol te gaan. Donderdagavond staat een grootse receptie geprogrammeerd waarop honderden mensen én de media zijn uitgenodigd. Plaats van het gebeuren: de verffabriek Schellaert nv van de vader van de bruid. Zaterdagavond wordt alles in intiemere kring nog eens overgedaan. Familie en vrienden worden dan verwacht op een lekenceremonie en een dansfeest.

De schaduw van papa

Jean-Jacques leerde zijn toekomstige eega kennen aan de Vrije Universiteit Brussel, waar ze beiden studeerden. Charlotte verdient momenteel de kost bij het bekende reclamebureau Duval Guillaume. De tortelduifjes zijn al meer dan twee jaar samen en wonen ondertussen al een tijdje samen in Aalst, de stad waar Jean-Jacques én zijn vader - Europees commissaris Karel De Gucht - school liepen.

In tegenstelling tot zijn broer Frédéric rolde Jean-Jacques wel in de politiek. De kiezer katapulteerde hem in 2007 van de tiende plaats op de lijst naar de Senaat, zo goed als zijn eerste jobervaring. Intussen zit hij in het Vlaams Parlement, maar hij heeft het na vijf jaar nog moeilijk om uit de schaduw van zijn vader te treden. Als fils-à-papa en vooral bejubeld om zijn looks - het ruige van Kurt Cobain gemengd met de stijl van Heath Ledger - is het niet makkelijk om politiek de hakken in het zand te zetten. Hij is bij de gemiddelde Vlaming dan ook eerder bekend door de 'boekskes' en zijn vorige relatie met de dochter van voormalig vicepremier en huidig Brussels minister Guy Vanhengel (Open VLD) dan door zijn politieke daadkracht.

In oktober volgt een nieuwe politieke test. Dan moet De Gucht van Aalst opnieuw een liberale stad maken. Indien hij straks inderdaad de sjerp van Aalst mag omgorden, wordt Charlotte de first lady van Oilsjt. En dan wordt het ongetwijfeld opnieuw feest.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees