Stad dreigt met sluiting brandonveilige horeca

LEUVEN - Liefst vijftien procent van de horecazaken is niet in orde met de brandveiligheid. Er is geen onmiddellijk gevaar, maar toch dreigt er voor twee zaken een tijdelijke sluiting als ze zich niet snel in regel stellen.De Leuvense politie heeft het dossier van twee horecazaken -een café en een restaurant- aan het schepencollege overgemaakt. Vanuit de stad is er een officiële waarschuwing vertrokken. Als de zaken bij een volgende controle nog niet in orde zijn met de brandveiligheid, zal de stad de exploitatievergunning schorsen. De zaken moeten dan sluiten.

,,Bovendien hebben we nog drie of vier dossiers voorbereid, klaar om naar het schepencollege te sturen'', stelt hoofdcommissaris Michel De Becker. ,,We willen de sector duidelijk maken dat er met brandveiligheid geen loopje wordt genomen en dat iedereen zich aan de regels moet houden. De Leuvense horeca heeft zelf gevraagd wat er met die enkele hardleerse uitbaters zou gebeuren. Het kan niet dat de grote meerderheid investeert en dat de rest niets doet.''

De drastische maatregelen moeten het hoge aantal brandonveilige horecazaken doen dalen. ,,Ik schat het aantal op tien tot vijftien procent van de horecazaken. Let wel, er dreigt nergens onmiddellijk gevaar. Anders hadden we al eerder de vergunning ingetrokken.'' (BCZ)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio