Achtervolger blijkt politieman

VEURNE - 2.475 euro boete en een rijverbod van 45 dagen. Dat zware gelag moet de 66-jarige Arlette D. uit Wemmel betalen omdat zij op 10 augustus 2004 op de snelweg tussen Nieuwpoort en Veurne niet alleen een paar zware overtredingen beging, maar ook de bevelen van een politieman negeerde.

Die bewuste dag voerde een hoofdinspecteur, verbonden aan het gerechtelijk laboratorium in Veurne, op de A18 tegen 120 km per uur een inhaalmanoeuvre uit toen achter hem Arlette D. tegen hoge snelheid kwam aangereden, met haar lichten knipperde en de bestelwagen van de inspecteur in burger rechts voorbijstak. Die zette daarop het blauw zwaailicht aan en zette de achtervolging in.

Herhaalde pogingen om de vrouw aan de kant te krijgen mislukten, tot ze werd klemgereden. Toen de inspecteur zijn dienstkaart toonde, wou Arlette D. nog steeds niet geloven dat ze met een politieman te maken had.

Aan de politierechter verklaarde Arlette dat ze al eerder een homejacking had meegemaakt en dat ze dacht dat de man ,,met zijn kort haar'' haar wou overvallen.

De politierechter hechtte niet al te veel geloof aan haar verhaal en legde een boete op van 825 euro en 15 dagen rijverbod voor de verkeersovertredingen. Tevens kreeg de wantrouwige vrouw een boete van 1.650 euro, waarvan de helft met uitstel en een rijverbod van 30 dagen, ook de helft met uitstel, voor het negeren van politiebevelen. (VLN)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio