Zaalwachter aangevallen door supporter

BALEN - Een zaalwachter werd vrijdagavond aangevallen in sporthal De Bleukens in Balen. Het incident gebeurde tijdens de zaalvoetbalwedstrijd tussen ZVC Wezel tegen Beyne. Omdat er aan het einde van de wedstrijd een supporter op het veld stormde, legde de scheidsrechter de wedstrijd tijdelijk stil.

Tijdens die fase besloten verschillende supporters een sigaretje te roken. Sommigen deden dat in de gang, waar een rookverbod geldt. De zaalwachter wees enkele bezoekende supporters op het rookverbod. Een van hen greep daarop de vrouw bij de keel en duwde haar tegen de grond. Daarna ging hij ervandoor.

De zaalwachter liep bij de val een pijnlijke elleboog en hals op. Ondertussen is de vrouw bekomen van het voorval. ,,De zaalwachter was een tijdelijke kracht van de gemeente in afwachting van een vaste zaalwachter. Ze moest maandag nog een examen afnemen met andere gegadigden voor een vaste functie als zaalwachter", zegt schepen Jos Stevens (CD&V), die de wedstrijd had bijgewoond.

Ondertussen denkt de schepen aan maatregelen om dergelijke incidenten te voorkomen. ,,Misschien moeten we met de sportorganisaties afspreken dat ze mee instaan voor de veiligheid bij sportwedstrijden. Ondertussen heeft het bestuur van de bezoekende club al verontschuldigingen aangeboden. De dader is nog wel niet bekend." (MTO)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio