Leerlingen koken met Oxfam-producten

HALLE - De leerlingen van het zesde jaar Organisatiehulp in het Heilig Hart & College mochten gisteren hun creativiteit de vrije loop laten in de kookles. Ze doen mee aan een Oxfam-wedstrijd om met ingrediënten uit de Wereldwinkel een origineel recept te bedenken. Het resultaat mocht er zijn: de peperkoekenbootjes en de gevulde tomaat gingen vlotjes binnen.

,,We koken hier op school wel vaker met producten uit de Wereldwinkel'', vertelt leerkracht Veerle Collier. ,,Het zijn lekkere producten, de prijs valt goed mee en bovendien steunen we er de boeren in het Zuiden mee, door hen een eerlijke prijs te betalen voor hun werk. Geregeld worden hier ook producten uit de Wereldwinkel verkocht, onder meer ten voordele van het geadopteerde Plan-kindje dat we met de school steunen.''

Op die manier was de stap naar de Oxfam-wedstrijd voor de leerlingen niet zo groot. Gistervoormiddag zaten Stephanie Vekeman, Jessica Dehaen, Sandrine Verheggen, Elke Vandervale en Maryssa Leyssens samen met hun lerares. ,,We moeten nog een goed klinkende naam bedenken voor ons gerecht'', klinkt het. ,,Het werd zoiets als een bootje in peperkoek met speculaasijs, banaan en chocoladesaus'', vertellen de leerlingen.

Daarnaast bedachten ze ook een gevulde tomaat met een mengsel van Thaise rijst, kruiden, spek en paddestoelen. ,,Een lekker fris hoofdgerecht voor op een warme zomeravond'', zo stelt leerkracht Veerle Collier. ,,Als we winnen, mogen we misschien op reis naar Senegal of krijgen we aankoopbons van de Wereldwinkel'', zeggen de laatstejaars. Volgens de lerares doet winnen er niet toe. ,,Deelnemen bevordert in elk geval de teamgeest en het zelfbeeld van deze meisjes.'' (IDH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio