Da Vinci Code moet Eurostar acht miljoen reizigers bezorgen

Eurostar, de hogesnelheidstrein die Parijs en Brussel met Londen verbindt, hoopt dit jaar voor het eerst de kaap van 8 miljoen reizigers te ronden. De verfilming van het succesboek De Da Vinci Code moet een handje helpen.

Eurostar vervoerde in 2005 7,45 miljoen reizigers. Dat is een stijging met 2,4 procent in vergelijking met een jaar eerder. De omzet steeg zelfs met 7 procent en klokt af op 677 miljoen euro. Dat de omzet sneller steeg dan het passagiersaantal heeft alles te maken met het toenemende aantal zakenklanten.

,,De beslissing om de zakenlui in eerste klasse te scheiden van de toeristen heeft zijn vruchten afgeworpen'', zegt Richard Brown, directeur-generaal van Eurostar. ,,De zakenlui zijn er niet altijd mee gediend om in hetzelfde rijtuig te zitten met een groep Japanse toeristen.''

Eurostar had op de route Brussel-Londen vorig jaar een marktaandeel van 64 procent en op de route Parijs-Londen bezette de hogesnelheidstrein zelfs 71 procent van de markt. ,,Terwijl wij juist extra inspanningen leveren voor de zakenreizigers, maken de luchtvaartmaatschappijen precies de omgekeerde beweging'', haalt Brown aan als reden voor het veroveren van marktaandeel van de luchtvaartmaatschappijen.

Dit jaar mikt Eurostar op 8 miljoen reizigers. De hogesnelheidstrein hoopt dat de verfilming van de The Da Vinci Code pakken reizigers naar Londen en Parijs zal lokken, waar zich belangrijke stukken van het verhaal afspelen. Eurostar zal in samenwerking met enkele reisorganisatoren 'Da Vinci'-reizen verkopen naar de twee hoofdsteden. Eurostar rekent er ook op dat het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland deze zomer voor extra reizigers zal zorgen. Eurostar gaat gezamenlijk met Thalys en het Duitse ICE kaartjes aanbieden naar Duitsland.

(CV)Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees