Belgen vallen het meest over hondenpoep

Belgen vallen het meest over hondenpoep

Foto: © VUM

De gemiddelde Belg ergert zich blauw aan hondenpoep op de weg, aan 'voorkruipers' in de rij en aan mensen die spuwen in het openbaar. Dat blijkt uit een enquête van het maandblad Reader's Digest.

Reader's Digest vroeg aan ruim 3.400 volwassenen in zeventien landen wat hen het meest irriteert. In Portugal, Groot-Brittannië, Tsjechië, Spanje, Frankrijk, Polen, Denemarken, België, Zwitserland, Hongarije, Oostenrijk, Nederland, Duitsland, Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland kregen alle respondenten een lijst met twintig veel voorkomende ergernissen voorgelegd, maar ze konden ook spontaan irritaties opnoemen. Bij die laatste spannen duiven, kauwgom en fietsers die aan de verkeerde kant van de weg rijden de kroon.

Door de band ergeren de Europeanen zich het hardst aan mensen die hun afval op de openbare weg gooien (86 procent), aan hondenpoep (82 %) en voorkruipers (81 %). Portugezen ergeren zich het vaakst, gevolgd door de Britten.

Opvallend is wel dat bepaalde gewoontes in het ene land tot tandengeknars leiden en elders dan weer normaal zijn. Liefst 84 procent van de Belgen vond spuwen in het openbaar verfoeilijk, maar in Noorwegen irriteert dat maar één op de twee burgers. Voorts krijgen Belgen het vooral op hun heupen van hondenpoep op de weg (90 %), mensen die voorkruipen in de rij (85 %), bumperklevers in het verkeer (79 %), mensen die hun afval op straat gooien (76 %) en van laatkomers (70 %).

Waar weinigen om malen, zijn ontblote lijven. Slechts 22 procent vindt te veel bloot irritant. Vooral de Noren houden van naakt: 95 procent ziet er geen been in.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees