Officieel: Steegmans 1 jaar bij Quick Step

Officieel: Steegmans 1 jaar bij Quick Step

Foto: photo news

Gert Steegmans heeft een overeenkomst bereikt voor één jaar met Quick Step. Zijn huidige werkgever RadioShack gaf de broodnodige papieren vrij in de hoofdzetel in Texas, waardoor niets nog een overgang in de weg staat. De Monegaskische Limburger had nog een contract van één jaar bij de ploeg van Johan Bruyneel, maar beiden waren er al een tijdje uit dat het laatste luikje van het tweejarige contract niet zou worden uitgediend.

De nieuwe deal tussen Steegmans en Quick Step bedraagt één jaar, maar valt het voor beide partijen mee, kan de verbintenis eventueel worden opengebroken. De ondertussen ook al 30-jarige Steegmans is dus weer volwaardig lid van de Boonen-trein, net als in de seizoenen 2007 en 2008. Oordeelt zijn Monegaskische buur dat hij niet sprint, dan kan hij het zelf afmaken of de sprint aantrekken voor de Duitser Ciolek of de Italiaan Chicchi.

Gert Steegmans is overigens mee op trainingskamp met Quick Step in Calpe, net als Iljo Keisse, die ver van zijn juridische beslommeringen de rest van het zesdaagsenseizoen op de weg voorbereidt in ideale omstandigheden. Hoewel, zaterdag regende het, en werd de trainingssessie afgelast. (HC)

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden