Dirigent Jef Eygel (73) overleden

Dirigent Jef Eygel (73) overleden
In de nacht van zondag op maandag is Jef Eygel op 73-jarige leeftijd overleden. Een vijftal jaar geleden kreeg Eygel te kampen met leukemie. Een ziekte die hem dus afgelopen weekend fataal werd. Jef Eygel is één van de grootste basketters die België ooit gekend heeft.

Vooral in de jaren vijftig en zestig was Jef Eygel de dirigent van het Belgische basket. Zijn palmares is uniek: zevenmaal kampioen van België met Antwerpse en Racing Mechelen, verschillende bekertriomfen, één Europese selectie, viermaal verkozen tot Speler van het Jaar en recordhouder bij de nationale ploeg met maar liefst 133 selecties.

,,Dit komt hard aan'', zegt Willy Steveniers. ,,Ik wist dat hij ziek was, maar het was een sterke mens. Jef was de beste ploegspeler die België ooit gekend heeft. Hij had de brains op het terrein en dirigeerde het spelletje op een verbluffende wijze. Hij was al een guard voor dat effectief bestond. Neen, ik ben zes jonger dan Jef, maar besef dat mijn generatie veel aan hem te danken heeft. Ik speelde in clubverband nooit met hem samen. Wel in de nationale ploeg. De beste nationale ploeg die er misschien wel geweest is. Ondanks het feit dat we beiden Sinjoren waren, hadden we wel een totaal verschillend karakter. In die tijd was je ook pro Eygel of Steveniers. Hij was een groot figuur in België. Zijn overlijden maakt me bitter. Ik keer vrijdag terug uit Spanje en hoop op tijd te zijn voor zijn begrafenis'', gaf Steveniers nog mee.

De redactie biedt de familie veel sterkte in deze droevige tijden.

(CPM)

Corrigeer