Susse De Gelas overleden

SINT-GENESIUS-RODE - Frans De Gelas, voor Rode de sportpersoonlijkheid van de voorbije eeuw, is op 76-jarige leeftijd overleden aan een hersentumor.

Met hem verliest Rode een populair figuur. Frans 'Susse' de Gelas (1928) was een geboren en getogen Rodenaar. Zijn sportieve aard kreeg hij van zijn vader. Zijn bijnaam, 'Snel', verdiende vader Pie De Gelas door in 1925 Belgisch kampioen op de piste te worden.

Op zijn zestiende speelde zoon Frans voor het eerst voetbal bij Sporting Club Anderlecht. In zijn meer dan tien jaar durende carrière bij deze ploeg werd hij ook vier keer geselcteerd voor het nationale elftal.

Na zijn huwelijk met Yvonne De Pauw opende hij eind jaren veertig in De Hoek een slagerij. Die hield hij draaiende tot begin de jaren negentig. Sindsdien genoot hij met vrouw, kinderen en kleinkinderen van een welverdiende rust.

In 1999 werd hij uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van de eeuw van Rode. Een titel die hij deelde met wijlen wielerlegende Jan Engels.

Twee weken geleden trok hij met klachten naar de huisdokter die hem voor bijkomend onderzoek naar het ziekenhuis van Halle stuurde. Daar werd hij meteen doorverwezen naar het academisch ziekenhuis van Jette waar de artsen een kwaadaardige en zeer agressieve hersentumer vaststelden. Operatief verwijderen bleek onmogelijk.

Begin vorige week zakte De Gelas in een coma. Hij overleed vrijdag.

De uitvaartliturgie heeft plaats op donderdag 25 november om 11 uur in de H. Genesiuskerk in het centrum van de gemeente.

(MDG)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio