Vlaams Belang: ,,Wij zijn allemaal Denen''

Vlaams Belang: ,,Wij zijn allemaal Denen''

Met zestig man kwam Vlaams Belang steun betuigen voor de Deense ambassade. Foto: © Pol De Wilde - VUM

,,Wij zijn hier met een oproep tot redelijkheid en niet om olie op het vuur te gieten'', zei VB-voorman Filip Dewinter gisteren aan de Deense ambassade.

,,Wij zijn allemaal Denen'', riep Dewinter. Hij was met de partijtop naar de Deense ambassadeur getrokken. ,,Het is nu het moment dat we duidelijk moeten maken dat we onverzettelijk achter de principes van vrije meningsuiting staan.'' De Deense ambassadeur in België, Karsten Petersen, ontving een VB-delegatie. ,,Ik heb hen bedankt voor de steunbetuiging'', zei Petersen achteraf.

Dat het Vlaams Belang de gemoederen wilde bedaren, wordt door allochtone politici op hoongelach onthaald ,,Wat het Vlaams Belang nu doet, is olie op het vuur gooien'', zegt Sami Souguir (VLD). Chokri Mahassine (SP.A) had naar eigen zeggen al voorspeld dat het Vlaams Belang munt zou slaan uit het hele gebeuren. Een escalatie komt er echter niet, zegt Ergün Top (CD&V). ,,De moslims in Vlaanderen begrijpen dat die cartoons juridisch niet verboden zijn. Hoe moreel fout ze ook zijn.'' (LOV/TOD)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees