Sioen mikt op Centraal-Europa en Oekraïne


-  Sioen mikt op Centraal-Europa en Oekraïne
-  Endemol misschien terug naar John De Mol
-  BenQ Mobile trekt stekker uit Europese pootSioen mikt op Centraal-Europa en Oekraïne

Sioen Industries uit Ardooie, de grootste fabrikant van dekzeilen voor vrachtwagens, zal in de komende twee jaar zo'n 70 miljoen euro investeren in nieuwe capaciteit. Dekzeilen, industriële folies en vezelspinnerij behoren tot het verlanglijstje.

Sioen zal in 2007 en 2008 telkens 30 miljoen tot 35 miljoen investeren, zei financiële man Geert Asselman gisteren op een beleggershappening in Parijs. De investeringen gaan naar België, Polen en de Oekraïne. Er komt onder meer een nieuwe fabriek in Moeskroen voor industriële folies. De spinnerij in Moeskroen wordt uitgebreid, terwijl er een dekzeilenfabriek komt in Oekraïne.

Volgens Asselman loopt de vrachtwagenmarkt als een trein en is er een mooie vraag naar dekzeilen in Centraal-Europa. (bloomberg)

Endemol misschien terug naar John De Mol

Het Italiaanse Mediaset van Silvio Berlusconi heeft mediatycoon John De Mol voorgesteld om samen het productiehuis Endemol te kopen. Dat heeft De Mol gisteren gezegd in een gesprek met het persbureau Reuters. Of hij op dat voorstel ingaat, heeft hij nog niet beslist.

Een positieve beslissing van De Mol zou betekenen dat hij opnieuw gedeeltelijk eigenaar wordt van het productiehuis dat hij in 1994 samen met Joop van den Ende oprichtte. In 2000 verkocht hij Endemol, dat de format Big Brother bedacht en daarom wereldwijd doorgaat voor de uitvinder van de reality-tv, voor 5,5 miljard euro aan het Spaanse telecombedrijf Telefonica. Dat bedrijf wil al een poosje af van Endemol. (reuters)

BenQ Mobile trekt stekker uit Europese poot

De Taiwanese groep BenQ draait de geldkraan naar de Duitse gsm-fabrikant BenQ Mobile dicht. Die laatste vraagt de komende dagen het faillissement aan. BenQ Mobile omvat de vroegere gsm-activiteit van Siemens en brengt, ook in ons land, gsm's op de markt onder de merknaam BenQ Siemens. Die toestellen zullen voortaan in Azië gemaakt worden. Het faillissement zal zowat 3.000 werknemers treffen, waarvan 1.400 in München en 1.600 in Kamp-Lintfort, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De gevolgen voor de andere Europese activiteiten waren gisteren nog niet bekend. In ons land heeft BenQ Mobile alleen een klein verkoopteam. Wereldwijd telt BenQ Mobile zowat 8.000 werknemers. De groep is wereldwijd de op vijf na grootste gsm-fabrikant met een marktaandeel van 3,2%. In ons land was het vorig jaar de nummer vier met 8% van de markt. De gsm-maker had de ambitie om dit jaar winst te boeken, maar kostte zijn moederbedrijf al 840 miljoen euro. (wdp)

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees