Defour 'slachtoffer' van 33 jaar oude vete

De overgang van Steven Defour naar Ajax is er één met hindernissen. Genk - en in het bijzonder voorzitter Jos Vaessen - steigert bij de naam van Paul Stefani, de nieuwe zaakwaarnemer van Defour. De vete tussen Vaessen en Stefani dateert van meer dan dertig jaar geleden. Jos Vaessen was toen de belangrijkste geldschieter en lid van de raad van bestuur van Patro Eisden. De toenmalige tweedeklasser had begin jaren zeventig met Mathy Billen een jonge beloftevolle verdediger in huis, op wie Standard een oogje had laten vallen. De club droomde van een grote transfersom, maar het draaide anders uit. Paul Stefani ontleedde op vraag van Billen de overeenkomst die Patro met zijn speler had afgesloten en stelde vast dat de club hem niet had beschermd. Tot grote woede van Patro loodste Stefani Billen dan ook gratis naar Standard.

,,Mijn relatie met Stefani is er één van vallen en opstaan'', aldus Jos Vaessen. ,, Maar nadat mij werd bevestigd dat hij commissies belooft aan onze spelers als ze hem als makelaar nemen, is voor mij de maat vol. Ik ben geen koppigaard, maar in dit geval wil ik dat wel zijn. Ik ben me er goed van bewust dat Steven Defour zonder het akkoord van RC Genk na dit seizoen niet naar Ajax kan versassen.''

(JBT/LVDW)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.