Food

Eten uit het Noorden

Eten uit het Noorden

Fiskebar in Antwerpen. Foto: © WDK

In elke Ikea vind je typisch Zweeds eten van knäckebröd tot bessensap, maar er zijn nog meer adresjes waar je frisse hapjes uit het Noorden vindt, om uit te eten of lekker zelf te maken.

Brussel op z'n Noorders

Up North, hét Scandinavische restaurant van Brussel heeft veel haring, bonen, groene kruiden en puree op het menu. Een aanrader voor wie gezond en fris wil eten in een al even authentiek decor. Vergeet er niet een typisch glaasje Aquavit of brandewijn bij te bestellen! Up North heeft ook een eigen cateringdienst.

Hoedenmakersstraat 36, 1000 Brussel. 02-502.77.29 of www.upnorth.be

Pure nostalgie

Scan-shop is een pleisterplaats voor Scandinavische expats in België. Elke dag worden er typisch broodspecialiteiten uit het Hoge Noorden gebakken zoals Rugbrød en kanelbullar, maar er zijn ook allerhande levensmiddelen te koop. Vissandwishes, typische koekjes en beautyproducten, maar evengoed Finse magazines, Zweedse boeken of Noorse kerstversiering.

Waversesteenweg 354 in Etterbeek (02-231.09.02) en Tervuursesteenweg 138 in Waterloo (Tel 02-351.12.75).

Vis op je bord

Fiskebar verenigt de Scandinavische sfeer (Nikolaj Kovdal), met Franse traditie (Karin Schrauwen), begeleid door een internationale chef (Daas Ramasamy). In de koeltoog kun je zelf kiezen in een ruim assortiment vis- en schaaldieren. De gegrilde vissen, gamba's, king crab en oesters zijn de specialiteiten van de zaak.

Marnixplaats 12/13 in Antwerpen. 03-257.13.57.

Corrigeer