Adrie Koster: 'Ik word afgerekend op resultaten'

Zelfs al deelt Adrie Koster in de malaise met kritiek aan zijn adres, de Nederlander blijft voor de buitenwacht een gentleman die zich immer correct opstelt. Al weet hij ook dat er tegen AA Gent gewonnen moet worden. Hoewel. 'Ongeacht het resultaat tegen AA Gent, Koster blijft onze trainer', herhaalde voorzitter Pol Jonckheere gisteren op Focus-TV.

Koster zelf kent de wetten van het voetbal. 'Iedereen wordt afgerekend op de resultaten, ook ik. Maar ik ben niet met de toekomst bezig. Ik doe honderd procent mijn best. Alleen goede resultaten kunnen de commotie wegnemen.'

De herinnering aan de 6-2-nederlaag van vorig seizoen leeft uiteraard nog. Een repliek is nodig, anders riskeert Club eindeloos achterop te raken.

'We zouden het graag rechtzetten, maar ik speel niet op revanche. De spelers herinneren zich dat zelf wel. Maar een score van die orde wordt het deze keer niet. Daar ben ik van overtuigd. We zullen er alles aan doen om die punten thuis te houden. Deze match is enorm belangrijk.'

Met 16-jarige op de bank

Koster moet het rooien met twee piepjonge doelmannen: Colin Coosemans (18) in doel, Sven Dhoest (16) op de bank.

'Kijk naar Kaminski of Courtois: die doen het goed en zijn even oud. Het gaat erom wat je kan brengen, niet hoe oud je bent. Dat hij nu al weet dat hij speelt, daar is hij stabiel genoeg voor.' Allicht keert Kouemaha terug naar de basis en verdwijnt Simaeys uit de ploeg.

Aflevering 9:Den beerschot en de schande van Popzuelo Beluister nu

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.