18-jarig talent kwam gisteren (opnieuw) tot een akkoord met Ajax

Defour speelbal in eigen transfer

Defour speelbal in eigen transfer

Foto: © BELGA

Steven Defour sprak gisteren met Ajax. ,,Een positief gesprek over het sportieve'', klinkt het. Ondertussen woedt op de achtergrond een felle strijd om een centje van de transfer mee te pikken.

Ondanks de ontkenningen van de voorbije weken bleek er al bijna een akkoord te zijn over de transfer van Steven Defour van RC Genk naar Ajax. Marc Vanlaere, tot voor kort de raadsman van het 18-jarige talent, had al een overeenkomst voor vijf jaar met de Amsterdamse topclub bedongen. Alleen Genk en Ajax moesten er nog uitkomen.

Gisteren kwam Defour opnieuw tot een akkoord. Deze keer met Paul Stefani, een andere raadsman, aan zijn zijde. Dat komt omdat Costa Mbisdikis, de aanstaande schoonvader van Steven Defour, het ontoelaatbaar vond dat een makelaar zonder FIFA-licentie als Marc Vanlaere de zaken van het lief van zijn dochter Irene behartigde. Mbisdikis, ex-speler van Waterschei en ex-jeugdtrainer bij RC Genk, deed rondvraag bij de gewezen Genk-manager Paul Heylen, die hem onder meer Paul Stefani als spelersmakelaar aanbeval. Dat viel niet alleen in zeer slechte aarde bij Racing Genk, maar ook bij en de vader van Steven Defour, die vooral Marc Vanlaere als manager wil behouden. ,,Dan heb ik nog liever dat hij bij Genk blijft'', aldus een emotionele Jacques Defour.

Manager Stefani

Defour zelf wil echter naar Ajax mét Stefani als manager.

,,Ik begrijp de harde taal van Genk ten opzichte van mij niet'', aldus Stefani. ,,Zij mogen zeggen wat ze willen. Het enige waardoor de transfer nu kan over struikelen, is de besprekingen tussen RC Genk en Ajax. Daarvoor hebben ze mij niet nodig. Men zegt dat ik meer geld voor Defour heb gevraagd en minder voor RC Genk. Dat klopt niet. De aanstaande schoonvader van Steven heeft het me gevraagd. Ach, mijn advocaat meester Misson (bekend geraakt als advocaat van het Bosman-arrest, red.) weet ervan.''

De boosheid van Genk-voorzitter Jos Vaessen zou gaan om transferzaken uit het verleden. Het feit dat de naam van Paul Heylen, dit seizoen ontslagen als manager van RC Genk en inmiddels aangesteld in die functie bij KVSK United, in dit dossier is gevallen, werkt bij de Limburgse mijnclub ook als een rode lap op een stier.

De transfer van Defour wordt na die van Vincent Kompany wellicht de duurste van de komende transferperiode in België. Er is geld mee te verdienen. Zo dreigt de pas 18-jarige Steven Defour de speelbal in zijn eigen transfer te worden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.