Alexandre Jansen Da Silva vervangt geschorste Priske

Vergis u niet, de rechtsachter met rugnummer twee die vanavond tegen Lokeren speelt, is niét Olivier De Cock, maar wel Alexandre Jansen Da Silva. De 20-jarige verdediger van Braziliaanse origine komt tijdelijk over van de beloften, waar hij samenspeelt met zijn één jaar jongere broer Alandson.

Vanavond mag Alexandre debuteren in het eerste elftal. 'Ik ben toch een beetje zenuwachtig. Maar de ploegmaats vangen me goed op en corrigeren me waar nodig.'

Da Silva stond vorige vrijdag ook al in de ploeg tegen de Rode Duivels en zorgde toen voor de enige assist van Club, door een voorzet panklaar op het hoofd van Ibrahim Salou te leggen. 'Die wedstrijd was best een fijne ervaring', zegt Da Silva, die ook al mocht opdraven in de voorbereiding op de galamatchen tegen AEK Athene en Torino.

Eigenlijk is Da Silva een rechtsvoetige centrale verdediger, maar vanavond wordt hij op de rechtsachter uitgespeeld. 'Het zal wat wennen worden, maar ik heb geen schrik', klinkt het. Vader Sergio, die eind jaren tachtig voor SV Waregem en KRC Harelbeke voetbalde, zal alvast aandachtig toekijken. (deg)

Corrigeer