Food

Nieuw E40-wegrestaurant in Wetteren huurt topchef in

Nieuw E40-wegrestaurant in Wetteren huurt topchef in

Foto: Grégoire De Poorter

WETTEREN - Topchef Lieven Lootens van 'tAards Paradijs uit Merendree is door twee ex-directeurs van Carestel ingehuurd om hun nieuwe horecaconcept langs de snelwegen gestalte te geven. Onder het motto 'Weg met de grootkeuken, leve de versheid'. Het resultaat kan u vanaf 20februari zien en proeven bij Pauzo, aan het benzinestation van de E40 in Wetteren.

'Het moet niet altijd vol-au-vent, balletjes in tomatensaus of een steak-friet zijn', vinden Georges Bloem en Benny Moortgat, bedenkers en bezielers van het nieuwe wegrestaurantconcept Pauzo. Beide heren verdienden hun strepen bij de uitbater van wegrestaurants Carestel en verwierven in april vorig jaar de concessie voor de horecavestiging aan het benzinestation langs de E40 in Wetteren, dat Shell momenteel grondig renoveert.

Gezonde, verse maaltijden

Voor hun nieuwe formule huurden beide heren de diensten in van de 43-jarige topchef Lieven Lootens. Die runt al 22 jaar 't Aards Paradijs, een topzaak die van Gault&Millau een 16/20 krijgt. 'Met Pauzo gaan we weg van de gaar- en de grootkeuken waar we snelwegrestaurants nog te veel mee associëren. In de plaats brengen we dagverse producten die we à la minute klaarmaken. Dus geen bain marie-toestanden, geen warmhoudkasten, wél snelle bereidingswijzen als tepanyaki of een turbochefoven. En uiteraard veel verse groenten', aldus Lieven Lootens, in 2011 nog verkozen tot 'Groentechef van het Jaar'. Een voorbeeld? 'Geen klassieke vol-au-vent met een dikke saus, maar een fijne kipbereiding met veel groentjes en een licht sausje op basis van vers gemaakte kippenbouillon', laat de chef nog niet al te veel in zijn potten en pannen kijken. Lootens ontwikkelde de receptuur voor alle gerechten, begeleidt het aankoopproces van de ingrediënten en zal de keukenploeg opleiden, coachen en begeleiden, 'zodat ze de topkwaliteit die ik voor ogen heb, elke dag kunnen waarmaken'.

Mentaal en fysiek bijtanken

Pauzo krijgt een aparte ruimte voor gezinnen en groepen en een businesslounge voor de pauzerende zakenmensen. Overal is er gratis wifi, zonder toegangscode. Kortom, 'een eigentijdse, modieuze en inspirerende rustplek waar de reiziger zich kan ontspannen, mentaal en fysiek bijtanken en met energie kan werken', zoals de initiatiefnemers het formuleren. Marketingpraat of realiteit? Dat zal blijken in de week van 20 februari, wanneer de eerste Pauzo in Wetteren, richting Gent, de deuren opent. Een maand later opent de vestiging aan de overkant van de E40, richting Brussel.

Vorige zomer namen Bloem en Moortgat voor circa 3,5 miljoen euro de 11 wegrestaurants over van Autogrill België, gevestigd in Marke, Rotselaar, Mannekensvere, Bierges, Froyennes (telkens één in beide rijrichtingen) en Gierle (brug over de E34). Als Pauzo in Wetteren aanslaat, wordt het nieuwe concept ook uitgerold naar die vestigingen.

Corrigeer