Charles Dickens herleeft in Capitole

GENT - Midden in de eindejaarsperiode brengt de Stichting Live Entertainment Foundation het prachtige kerstverhaal 'Scrooge' in het Gentse Capitole. Bekende Vlaamse acteurs brengen samen met nieuw talent Charles Dickens op de planken.

Scrooge is een keiharde zakenman en in zijn kille wereld is geen plaats voor de gezellige kerstsfeer. Tijdens de kerstdagen krijgt de vrek echter bezoek van zijn overleden vrouw. Zij vertelt hem dat hij op kerstavond bezoek zal krijgen van drie geesten. Samen met hen keert hij terug naar zijn verleden, het heden en zijn toekomst.

Dit moraliserende verhaal schreef Charles Dickens in de negentiende eeuw. Maar vandaag is het nog steeds actueel. De moraal van het verhaal? Kerstmis is een tijd van geven en vergeven. De Stichting Live Entertainment Foundation wil cultuur in Vlaanderen ondersteunen en krijgt daarvoor de steun van zo'n 70 ondernemingen. Scrooge is de eerste productie van de stichting. Voor 2005 en 2006 staan er nog andere verhalen van Dickens op het programma zoals Oliver Twist en David Copperfield .

Voor Scrooge staat naast grote namen zoals Jef De Medts, Mark Tijsmans, Jeroen Maes en Karel Deruwe ook nieuw talent op het podium. Zoals de 10-jarige Audric Joos uit Zomergem. Hij speelde al eerder mee in een musical en zou later graag de cast van De Kampioenen vervoegen. ,,Ik kan dit goed combineren met mijn studies'', aldus de jonge acteur. ,,De leraar is fier op mij, alleen heb ik wel de indruk dat sommige klasgenootjes jaloers zijn.'' (IHG)

Van donderdag 23 december tot en met zaterdag 8 januari in het Capitole Gent. Tickets vanaf 22,5 euro voor volwassenen en vanaf 20 euro voor kinderen via 070/344.111 of www.sherpa.be.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees