Vechtlustige Buffalo's winnen zespuntenduel

Gent feest, Genk rouwt

Gent feest, Genk rouwt

Foto: © BELGA PHOTO MARC GOYVAERTS

AA Gent verzoende zijn supporters opnieuw met het voetbal door RC Genk puntenloos naar Limburg te sturen. Boussoufa en Herpoel tekenden met klasseflitsen op de juiste momenten voor een hard bevochten, maar verdiende zege en zorgden voor een hernieuwd Valencia-gevoel in het Ottenstadion.

De thuisploeg nam een vliegende start en kende meteen succes toen Boussoufa van op de punt van de zestien een vrije trap mocht nemen en Kenny Thompson - voor het eerst bedacht met een basisplaats - laag uitvallend onder Moons binnenkopte. Het was de aanzet voor een goed eerste kwartier waarbij beide ploegen resoluut voor de aanval kozen.

Genk probeerde de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het Limburgse spel werd vooral gekenmerkt door veel slordigheden en misverstanden. Mamouni ontsnapte aan geel na een charge op Soetaers. Doelman-aanvoerder Moons trok zowaar een spurtje van honderd meter om geel te eisen bij Peter Vervecken in een voor de rest gezond agressieve partij. Op het halfuur kreeg Genk zijn eerste kans, maar Daerden was te verrast en schoot van dichtbij over.

Toch hing de gelijkmaker in de zwoele lucht en Herpoel moest een supersave uit de mouw schudden op een kopbal van alweer Daerden. Voor de fans het sein om Fred meteen terug in de nationale ploeg te schreeuwen. Het feest was even later compleet toen Vrancken een schitterend aangesneden vrije trap - op een identieke plaats als voorheen - van Boussoufa voorbij Moons verlengde.

Rood voor Cornelis

Genk gaf zich niet gewonnen en begon agressief aan de tweede helft. Niet zonder risico, want Datti en De Beule konden zowat vrij naar Moons oprukken. De Nigeriaan verkwanselde de actie. Boussoufa wipte de bal met de hand over Moons en kreeg terecht geel. Tumult op het uur toen Cornelis met de voet vooruit Vrancken aantrapte en Vervecken meteen rood trok. De Genkse fans reageerden met het gooien van zitjes, Broos verving Vandenbergh door Stojanovic.

Bob Peeters kreeg even later dé kans om zijn ploeg terug in de match te brengen, maar opnieuw Herpoel verhinderde dat. Ook Soetaers vond even later de Gentse goalie op zijn weg. De troepen van Broos waren moegestreden en Boussoufa (lobje net naast), Grégoire (loeier op de lat) en Zoko (twee goede reddingen Moons) joegen de applausmeters in het Ottenstadion in het rood.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.