Sara Van Wesenbeeck inspireert vrouwen tot ondernemerschap

Inspiratiecafés moeten vrouwen verleiden

Inspiratiecafés moeten vrouwen verleiden

Europees Ambassadeur voor Vrouwelijk Ondernemerschap Sara Van Wesenbeeck.vdd Foto: © Denise Van den Broeck

BONHEIDEN - Er zijn nog steeds te weinig vrouwelijke ondernemers. Daarom start Markant-Unizo inspiratiecafés waar vrouwen ideeën kunnen opdoen. Een van de Europese Ambassadeurs voor Vrouwelijk Ondernemerschap (UFEA) is Sara Van Wesenbeeck.

Slechts vier op de tien ondernemers in België zijn vrouwen. Om die reden worden er voortdurend initiatieven opgestart om vrouwen aan het ondernemen te krijgen en te houden. De Europese Gemeenschap richtte daarom de Europese Ambassadeurs voor het Vrouwelijk Ondernemerschap op. In België zijn er tien Vlaamse en tien Waalse ambassadeurs, die vrouwen willeb inspireren en motiveren om een eigen bedrijf te starten.

Een van hen is Sara Van Wesenbeeck. Twee jaar geleden startte ze haar eigen bedrijf Plus Organizing, na een loopbaan van meer dan twintig jaar in verscheidene bedrijven, waaronder de VRT. Plus Organizing is expert op het vereenvoudigen en efficiënter maken van je leven, thuis en op je werkplek. Haar taak als ambassadeur bestaat er in om nieuwe ondernemers te coachen en vrouwen te motiveren om zelf met een zaak te beginnen. Ze is een veelgevraagde spreekster in binnen- en buitenland. In december gaf ze een toespraak op de International Business Women's Conference in Sevilla en het Women's Business Forum EU-Russia in het Europees Parlement. 'Je kan met enkele kleine ingrepen een zaak beginnen, gewoon vanuit je woonkamer. Je kunt als vrouw evengoed je startkapitaal efficiënt en doordacht investeren. Je kan risico's nemen en de toekomst plannen. Maar vaak denken vrouwen door een tekort aan zelfvertrouwen dat ze niet niet genoeg competenties hebben.'

Daarom organiseert MABIZZ inspiratiecafés waar vrouwen die graag ondernemer willen worden de kans krijgen van gedachten te wisselen met ervaren onderneemsters. Het eerste gratis café gaat door in Gent op 19januari in de Lange Kruisstraat 6G. Op 7februari is er de lezing 'Slim organiseren kun je leren' in het GeBo in Bonheiden en op 8 maart 'Orde op zaken' in Mechelen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio