Districtraadsleden lopen massaal weg

BORGERHOUT - In de Borgerhoutse districtsraad stapten bijna alle districtsraadsleden op door gekibbel in kartel CD&V/N-VA. ‘Wat een circus', klonk het.

De districtsraad van Borgerhout maandagavond leek een circus.

Na een vertraging, een tijdelijke schorsing van de vergadering en gekibbel tussen de fractie CD&V/N-VA besloot Vlaams Belang om op te stappen.

Al tijdens het meerderheidsoverleg tussen CD&V, N-VA, Groen en SP.A op voorhand, ging het er al hevig aan toe.

In de raad wilde Patrick Paredaens (N-VA) verschillende verkeersproblemen in Borgerhout opnieuw bespreken, zoals de invoering van de uitbreiding van de zone 30. Luc Moerkerke van kartelpartner CD&V was hierdoor ‘met verstomming geslagen' en vroeg een schorsing van de raad.

Paredaens ging wel akkoord met de voorstellen, die hij nog eens aanhaalde. Hierdoor stootte hij op hevige kritiek, gelach en uiteindelijk stapte Vlaams Belang op.

Brief aan gouverneur

Iets later stapte ook het kartel SP.A/Groen op omdat ze het gebrek aan overleg tussen CD&V/N-VA beu waren.

Enkel onafhankelijke Fatima Bali, schepen Walter Vandenbrande en N-VA'ers Paredaens en Kris Mattheusen bleven nog over van de 25 districtsraadsleden.

Mattheusen kreeg niet eens de kans om haar interpellatie te doen over een zebrapad voor de school aan het Montgomeryplein.

Ze zal de gouverneur aanschrijven over de houding van districtsschepen Marij Preneel (Groen) en voorzitter Wouter Van Besien (Groen): ‘Ze laten de kinderen en de ouders in de steek.'

Districtsraadslid Bali vond het verloop ondemocratisch maar Preneel verzekerde dat de interpellatie in de volgende raad behandeld zal worden. Ondertussen vindt CD&V'er Moerkerke dat Paredaens ‘met zijn standpunten aanstuurt op een breuk tussen CD&V en N-VA.'

Vanavond beslist CD&V hierover.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio