Celebs

Antwerpse muzikante is getrouwd met steenrijke ex van Sarah Ferguson

Vlaamse violiste plots voer voor Britse roddelpers

NVT - De Britse roddelpers heeft een nieuw societypaar ontdekt. En laat de ene helft daarvan nu zowaar een succesvolle Vlaamse zijn. De andere helft is een zakenman die ooit de wereldpers haalde omdat hij gefotografeerd werd aan de voeten van Sarah Ferguson, toen de vrouw van de Britse prins Andrew.

Wie ooit voor ophef heeft gezorgd in verband met het Britse koningshuis, blijft in het Britse collectieve geheugen zitten. En al helemaal in dat van de Britse roddelpers. En zo kan het dat het voor de Britse krant Daily Mail nieuws is als de Amerikaan John Bryan trots uitpakt met zijn nieuwe vrouw.

Bryan is namelijk de man die in '92 voor schandaal zorgde toen er foto's opdoken waarbij hij de tenen van een topless Sarah Ferguson leek te vertroetelen. Bryan was op dat moment de financiële adviseur van Ferguson, de roodharige echtgenote van de broer van prins Charles. Ferguson en haar man, prins Andrew, gingen kort daarna uit elkaar. In '96 scheidden ze ook officieel van elkaar.

De 53-jarige, succesvolle zakenman was zopas voor het eerst in jaren terug in Engeland, voor een golftoernooi, en vertelde aan al wie het wilde weten trots over zijn vrouw: de 26-jarige Astrid Nuyens. Die Astrid is een al even succesvolle Antwerpse die jaren als internationaal fotomodel haar brood verdiende en nu als muzikante naam probeert te maken.

'Het was liefde op het eerste gezicht', laat Bryan weten aan de Daily Mail. 'Ze is niet alleen mooi maar ook erg getalenteerd.' Nuyens en Bryan traden drie jaar geleden al in het huwelijk. Ze leerden elkaar via gemeenschappelijke vrienden kennen toen Nuyens in Amerika op vakantie was bij een oom. Sinds enkele jaren werkt ze er voor het bedrijf van haar man, The Watley Group, dat bedrijven opkoopt en reorganiseert.

'Natuurlijk zijn we bijzonder trots op onze dochter', vertelt Nuyens' moeder, als we haar aan de lijn krijgen. 'Ze is ongelofelijk zelfstandig en heeft altijd goed haar plan kunnen trekken. Ze heeft haar leven zelf gemaakt. Dat ze nu in Amerika woont, geeft niet. We zien elkaar elke dag via de computer en skype.'

Astrid speelt al sinds haar vierde viool en kreeg een gedegen klassieke opleiding. Maar, zoals het op haar website staat te lezen, ze verlangde naar de felle lichten en de luide gitaren van de rock-'n-roll. En dus schakelde ze over op de elektrische viool. Met Astrid taking over bracht ze inmiddels zelfs een eerste, eigen cd uit, die ze maakte met gerenommeerde Amerikaanse studiomuzikanten. Ze werkt momenteel aan haar tweede.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees