Brussels vergeet alle zorgen

Brussels vergeet alle zorgen
Net als aan het slot van vorig seizoen en met een haast identiek elftal zegevierde Brussels bij een zwak Beveren met het kleinste verschil. Een enorme opsteker voor de vooral extra-sportief enorm geplaagde Brusselaars. Sels en Theunis deden hun ex-ploeg de das om.

Beveren begon aan de competitie zonder de gekwetsten Marco Ne en Badjan en de geschorste Sanogo. Brussels moest het wegens licentieproblemen stellen zonder Clement, Zaaboub en Petö. Clement blijft bovendien met een oogkwetsuur nog tien dagen langs de kant.

De partij zelf had aanvankelijk weinig om het lijf. De Beverse Ivorianen konden hun technisch vernuft zelden of nooit effectief aanwenden. Brussels deed organisatorisch wat het moest maar voetbalde in de zone van de waarheid met te weinig overtuiging.

Kansen waren schaars. We telden er voor rust langs elke kant één. Op een door De Camargo doorgekopte bal kopte Culek de beste Brussels mogelijkheid onbesuisd naast. Op slag van rust haalde Theunis aan de overkant op hoekschop een kopstoot van Arunina van de lijn. Sels zette de ploeg van Albert Cartier ondertussen op weg naar de eerste onverhoopte driepunter. Na een mooie uitbraak van Selemani verraste de Kempense linksmidden doelman Copa met een laag schot in de korte hoek.

Na de pauze eiste de thuisploeg wel het meeste balbezit en veldoverwicht op maar ook niet meer dan dat. In uitgesponnen dribbelnummers liep de thuisploeg zich telkens dood op de bezoekende afweer. Brussels sloot de rangen. Copa in gevaar brengen zat er niet meer in. Tot De Camargo in de extra-tijd een verdedigende blunder van Fontenette afstrafte.

Corrigeer