Tomorrowland is sprookjesbos voor danceliefhebber

60.000 dansen dag en nacht

60.000 dansen dag en nacht

Foto: gm

BOOM - Met zo'n 60.000 uitbundige festivalgangers was de eerste dag van Tomorrowland een voltreffer. Naast de muziek bracht vooral de kleurrijke en betoverende decoratie de festivalweide in een uitgelaten sfeer.

Tomorrowland was in zijn beginjaren vooral een buitenbeentje voor individualistische beatfreaks op de Belgische festivalkalender, maar die stempel heeft het dancefestival intussen moeiteloos van zich afgeschud. Meer nog: op zes jaar tijd is dat buitenbeentje uitgegroeid tot een gevestigde festivalwaarde dat steeds meer mensen bekoort. Al blijft Tomorrowland nog altijd uniek. En dat bewees het gisteren nogmaals op het festivalterrein in het Antwerpse Boom. Recreatiedomein De Schorre werd omgevormd tot één groot ongezien fantasierijk bos. 'We investeren al van in het begin sterk in decoratie en blijven vasthouden aan dat concept', zegt Debby Wilmsen, woordvoerster van het festival. 'Maar dit jaar deden we er nog een schep bovenop. We wilden de kleurrijke decoratie voor deze editie nog meer af maken.' En dat is meer dan gelukt. Je kan het niet zo gek bedenken of het was zaterdag te vinden op dit festival (zie foto's).

'Het comfort van onze bezoekers is ook nu weer prioriteit', gaat Wilmsen verder. 'Met chill-out zones of aparte food-islands, waar je rustig kan eten, hebben we geprobeerd daar dit jaar nog meer op in te spelen.' Alweer spaarden de organisatoren dus kosten noch moeite om de danceliefhebber het perfecte festivalweekend te bezorgen.

Al lopen er ook steeds meer niet-danceliefhebbers op het grootste Belgische outdoor dancefestival rond. Zelfs als je niet thuis bent in het wereldje van dit soort muziek, kan je toch nog ten volle genieten van een weekendje Tomorrowland. 'Ik ken weinig of niets van het genre', vertelt Lorie De Smet uit Haacht. 'Maar een vriend die vorig jaar was geweest, vertelde er zo enthousiast over dat hij me kon overtuigen ook eens te gaan. En ik moet toegeven: hij heeft niet overdreven. Het oogt hier niet alleen fantastisch mooi, de sfeer is hier ook zo gemoedelijk en gezellig dat Tomorrowland voor een perfect ontspanningsweekend zorgt.'

Uitkijken naar David Guetta

Toch komt de muziek nog altijd op de eerste plaats. Tomorrowland is en blijft het enige festival waar er onophoudelijk gedanst wordt op - met uitsluitend dj's op de affiche - muziek die niet eens echt live gespeeld wordt. Gisteren zorgden dj's als Dada Life en Swedish House Mafia op de indrukwekkende Main Stage, met een reusachtige zon op, voor de beats. Meer dan 70 andere dj's, waaronder Murdock & Netsky, John O'Callaghan, James Blake of Zomby, deden hetzelfde op een van de dertien andere genrepodia op het domein. Het was ook uitkijken naar Dimitri Vegas & Like Mike. Deze twee broers stonden gisteravond als eerste Belgen ooit op het hoofdpodium van het festival en maakten er een zot feestje van. Ook vandaag mogen ze nog eens aantreden op een van de zijpodia. De plaatsen op de Main Stage zijn vanavond voorbehouden voor onder andere Sound of Stereo en top-dj David Guetta.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees