Hoertjes moeten geboeid en op blote voeten door drukke straten lopen

Chinese prostituees aan de schandpaal

Chinese prostituees aan de schandpaal

Foto: europics

China oogst internationaal protest met de manier waarop het de prostitutie aanpakt. Zo worden gearresteerde hoertjes geboeid en op blote voeten door drukke straten geleid als afschrikmiddel.

Geschokte toeristen en Chinese mensenrechtenactivisten verspreidden de afgelopen dagen foto's van een vreemde optocht die de politie in enkele grote steden organiseerde. Gearresteerde hoertjes - met handboeien om, op blote voeten en met een lang touw aan elkaar gebonden - werden er door de politie door drukke winkelstraten geleid. door de hoertjes hun schoenen af te nemen wil de politie naar eigen zeggen voorkomen dat de arrestanten de benen nemen.

Ook klanten bestraft

Het bizarre schouwspel moet volgens de politie dienen als afschrikmiddel voor wie denkt zich met prostitutie in te laten. Ook klanten zouden soms op deze manier worden aangepakt.

De harde aanpak van de Chinese politie zou te maken hebben met de Aziatische Spelen die in november in China van start gaan. Tegen dan wil de politie de overal opduikende prostitutie opnieuw de kop hebben ingedrukt.

Prostitutie is in China een steeds groter wordend probleem, onder andere door de grote economische groei van het land. In elke stad vind je ondertussen wel een prostitutiewijk. En de meisjes zitten ook in hotels op klanten te wachten. De concurrentie is daarbij soms zo groot dat meisjes regelmatig kamer per kamer afbellen om hun diensten aan hotelgasten aan te bieden, vaak tot wanhoop van de hoteldirecties.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees