Brussels is maximum kwijt

Brussels is maximum kwijt

Peter Van Houdt wordt op de huid gezeten door thuisspeler Kaliluka. Foto: © BELGA

Geen negen op negen voor FC Brussels. De droomstart waar iedereen in Molenbeek in stilte op hoopte werd door Sint-Truiden verijdeld. Op basis van veel inzet en werkkracht hielden beide ploegen mekaar in een boeiende partij perfect in evenwicht. Zoals verwacht hield trainer Cartier het nagenoeg bij dezelfde elf. Alleen Sillah nam zijn plaats weer in ten nadele van Omonga. De Limburgers pakten met vier wijzigingen uit. Naast de geschorsten Delorge en Debroux moesten Buvens en Hayen plaats maken voor nieuwkomers Chimedza en Vanczak en ook Van Houdt en Sishuba mochten starten.In elke helft twee doelpunten in evenveel minuten kleurden de partij. Op het kwartier werd de thuisploeg wakker geschud. Een gekraakt schot van Peeters belandde bij Munyaneza, die vanop rechts Van Houdt kon bereiken die makkelijk binnenlegde.

Maar de Molenbekenaars waren allerminst aangeslagen door de eerste tegentreffer dit seizoen. Drie minuten later stond het alweer gelijk. Gorius kreeg een vrijgeleide op rechts. Een lateraal balletje en Kalulika, voor de pauze auteur van de twee gevaarlijkste Brusselse fases, die even simpel als aan de overkant zijn tweede doelpunt van deze campagne tegen het net prikte.

Nieuwe ref

In de tweede helft nam de thuisploeg de beste start. Na een duwfout op Omonga krulde Gorius de vrijschop knap naast Deelkens binnen. Net als in de eerste periode kwam het antwoord snel en goed. Al even mooi trapte Van Houdt geen twee minuten later op aangeven van Chimedza de bal voorbij Cordier binnen.

Opmerkelijk nog: halfweg de tweede periode moest de geblesseerde ref Barbry zich laten vervangen door vierde scheidsrechter Bylois. In de slotminuut miste de ingevallen Sanogo de mogelijkheid op een thuiszege. (RJE)

Corrigeer