Leiding buigt voor golf van kritiek op nieuw logo

Scouts begraven ,,hondendrol''

Verbondscommissaris Rudy Verhoeven: ,,Jammer dat de 'steenman' sneuvelt.'' Foto: © WDK

Na hevige kritiek wordt het nieuwe logo van de scouts aangepast. Er was gisteravond al overleg.

Het nieuwe logo moet een ,,steenman" voorstellen, een stapel stenen die als een baken fungeert en ,,reizigers houvast biedt in een avontuurlijk landschap". Maar volgens een internetpoll associeert dertig procent van de scouts het logo met een drol. Zevenendertig procent denkt dat het achterliggende idee goed is, maar vindt de uitwerking slecht. Ruim twaalf procent overweegt zelfs over te lopen naar de Chiro als het logo er definitief doorkomt.

Op het webforum van de scouts zijn de negatieve reacties niet van de lucht. Zoals deze: ,,Shit! Proberen we al jaren af te geraken van het cliché dat de scouts en gidsen boskakkers zijn, en nu gaan we gewoon een stront op ons hemd moeten naaien!"

Veel scouts klagen ook over het gebrek aan inspraak in de ontwikkeling van de huisstijl. Woordvoerder Jan Van Reusel: ,,Onze beweging hecht veel waarde aan democratie en we waarderen de betrokkenheid van de leden bij onze huisstijl. Maar binnen onze democratische structuur is er een besluit genomen dat wij een huisstijl zouden laten ontwikkelen door het designbureau Beluga. Democratie betekent ook dat mensen zich af en toe bij een meerderheidsbesluit zullen moeten neerleggen.''

Steentje bijdragen

Verbondscommissaris Rudy Verhoeven sluit zich daarbij aan: ,,Het is leuk dat we zo veel publiciteit krijgen, maar het is jammer dat het oorspronkelijke idee van de steenman het moet afleggen tegen een hondendrol."

De afgelopen dagen heeft de jeugdbeweging zeven kranten, vier radiostations en een televisieploeg over de vloer gekregen. ,,Daarmee kregen we meer media-aandacht voor ons nieuwe logo dan de VLD. Ik ben blij dat de media ons belang erkent", grapt Verhoeven. ,,Nee serieus, er zijn toch belangrijker problemen waar de media zich mee kunnen bezighouden? "

Van Reusel: ,,Laat ik benadrukken dat het hier om een concept gaat. We hebben binnenkort ( gisteravond, red ) overleg met Beluga en dan nemen we de kritiek mee. Wat mij betreft blijft het idee van de steenman overeind. We zijn een avontuurlijke jeugdbeweging die graag een steentje bijdraagt aan de maatschappij."

Beluga laat weten dat ze druk bezig is de kritiek te verwerken in een nieuw ontwerp, maar wil daar verder niet op ingaan ,,uit respect voor de vertrouwelijkheid van de overeenkomst met de scouts."

dja

)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees