Paars-wit wint slag met Atletico Madrid om spits Chavarria

Anderlecht kleurt verder Argentijns

Anderlecht gaat verder op de Argentijnse toer. Van de tweedeklasser Belgrano neemt het Pablo Chavarria (22) voor vier jaar over en huurt het Barrios (19) voor een seizoen geleend en Anderlecht bedong een optie tot aankoop.

Dat Anderlecht aanvaller Chavarria binnenhaalt is een prestatie, want de landskampioen had concurrentie en niet van de minste. Ook Atletico Madrid zat immers achter de Argentijnse spits aan.

‘Aanvankelijk wilden we 2,5 miljoen euro voor de speler en Anderlecht was eerst enkel geïnteresseerd in hem te huren’, aldus Armando Perez, de voorzitter van Belgrano. ‘Vervolgens hebben we ook met Atletico Madrid gesproken, dat ook achter Chavarria aanzat, maar hem nog niet meteen voor het komende seizoen wilde. De Madrilenen wilden eerst afwachten wat er met hun huidige spits Sergio Aguero zou gebeuren.’

Dit alles speelde in het voordeel van Anderlecht, die door deze wending een serieuze knauw kon geven aan de oorspronkelijke vraagprijs. Uiteindelijk moet Anderlecht 920.000 euro ophoesten voor de Argentijn.

De speler zelf lijkt er niet om te malen dat hij naast een transfer naar een Europese topper greep, hij is opgetogen over zijn overeenkomst met Anderlecht. ‘Het is een eer voor mij om deel uit te maken van een club als Anderlecht’, aldus de kersverse aanwinst van paars-wit. ‘Het wordt ook een zeer fijn weerzien met mijn goede vriend Matias Suarez.’ Beide spelers kennen elkaar al langer, want ook Suarez ruilde Belgrano in voor Anderlecht twee jaar geleden.

In het zog van Chavarria, vliegt ook Pier Barrios naar de Belgische hoofdstad. Een uitleenbeurt in België komt behoorlijk uit de lucht vallen voor de centrale verdediger. ‘Ik ben blij, maar ik moet bekennen dat ik het helemaal niet verwacht had’, zo liet de jonge beloftevolle speler in de Argentijnse pers optekenen. ‘Deze transfer stond absoluut niet in mijn planning. Maar ik voel me wel klaar voor de grote sprong in het diepe.’

In tegenstelling tot de andere Belgische topclubs zit Anderlecht dus niet stil op de transfermarkt. Ook een derde aanwinst zit er aan te komen. De kans is groot dat dat Sacha Kljestan wordt. Momenteel verblijft Kljestan nog steeds in Amerika, maar de onderhandelingen gaan de goede kant op. Anderlecht moet nog een akkoord vinden met zijn ploeg Chivas, maar aangezien het contract met de club afloopt in oktober ziet het er naar uit dat Anderlecht de beurs niet te ver zal moeten opentrekken.


Het volledige transferoverzicht


 

 

Corrigeer