Ex-burgemeester Judocus Heylen overleden

HERENTALS - Gemeenteraadslid Judocus Heylen, tevens de laatste burgemeester van Morkhoven, is dinsdagmiddag overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Heylen was met zijn 68 ouderdomsdeken in de gemeenteraad.

De politieke carrière van Heylen begon in 1965. Tot 1971 was hij schepen in Morkhoven. Van 1971 tot aan de fusie met Noorderwijk en Herentals was hij er burgemeester. Na de fusie was Heylen meermaals schepen in groot Herentals.

Tijdens zijn loopbaan ruilde Judocus Heylen de toenmalige CVP in voor Eenheid Herentals. Na een periode van politieke inactiviteit was Heylen in 2000 VLD-lijstduwer. Zo belandde hij opnieuw in de gemeenteraad. ,,Hierbij verloor hij nooit de belangen van zijn dorp uit het oog'', meent huidig burgemeester Jan Peeters.

In de raad wordt Heylen wellicht opgevolgd door Geert Van Rompaey. Een man die al voor controverse zorgde. In 2000 kreeg Van Rompaey ruzie met de fractie omdat OCMW-voorzitster Muriël Poortmans haar mandaat bleef cumuleren met dat van gemeenteraadslid en hij als eerste opvolger aan de kant moest blijven. Nadien haalde Van Rompaey nog de nationale media nadat hij als afgevaardigde van de liberale vakbond aan de kant werd geschoven bij autobusbouwer Van Hool in Koningshooikt.

De begrafenisplechtigheid van Judocus Heylen vindt plaats op woensdag 26 mei om 10 uur in de Sint-Niklaaskerk van Morkhoven.

(MPH)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio