College opnieuw beste school in België voor wiskunde

SINT-NIKLAAS - Nergens in België halen de leerlingen zulke puike resultaten voor wiskunde als in het College van Sint-Niklaas. Het instituut uit de Collegestraat voert de nationale ranglijst aan, juist zoals bij het vorig onderzoek, drie jaar geleden.De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) peilt om de drie jaar naar de prestaties van het onderwijs in de geïndustrialiseerde lidstaten. In het onderzoek behaalde het College, officieel het Sint-Jozef-Klein-Seminarie, schitterende resultaten. Voor ons land staat de school bij de top gerangschikt.

,,Het College hoorde bij de 162 Vlaamse scholen die aan de studie meededen. Onderzoekers selecteerden in elk instituut 35 leerlingen uit het derde jaar en schotelden hun twee uur een stevige test voor'', licht directeur Walter Roggeman toe. Voor wiskunde staat het College op nummer één, voor lezen op drie.

De directeur ziet de resultaten als de bevestiging van het vorig onderzoek, drie jaar geleden. Toen waren de leerlingen van het College al primussen voor wiskunde, wetenschap en lezen.

,,Het is belangrijk dat de leerlingen zich een hoog studiepeil opleggen maar het zou jammer zijn dat dat het enige doel is. Op z'n minst even belangrijk is dat de zwakke leerlingen vooruitgeholpen worden.''

(DHS)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio