Nathalie Delcroix van Laïs ging naar Scheldeprijs met een missie

Alles voor een kus van Tom Boonen

ANTWERPEN - Nathalie Delcroix, een van de drie Laïs-meisjes, was gisteren naar de Grote Markt gekomen met een missie: een kus van Tom Boonen versieren. In de slipstream van haar vader, ex-beroepsrenner Ludo Delcroix en enkele persfotografen, slaagde zij in haar opzet. Meer nog: de nieuwe wielerheld van Vlaanderen bleek al evenzeer in de wolken met de kus van Nathalie als omgekeerd.De Antwerpse Grote Markt was gisterochtend niet alleen bontgekleurd door de grote kunstvlaggen aan de gevel van het stadhuis, maar ook door de honderden wielerliefhebbers die de start van de 93ste Scheldeprijs live wilden meemaken.

Onder hen heel wat vrouwelijke fans die een glimp en liefst meer wilden opvangen van hun nieuwe held, Tom Boonen. Een beetje verrassend troffen wij ook Nathalie Delcroix aan in de buurt van het podium waar de renners gisteren voor de start één na één hun handtekening moesten komen zetten.

Weddenschap

,,Ik ben een grote supporter van Tom Boonen en heb met een vriend gewed dat het me zou lukken om een kus te versieren van de kampioen. Ik maak niet veel kans zeker?", klinkt Nathalie ongewoon onzeker.

Nu heeft Nathalie het wielrennen natuurlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Als dochter van, de vooral in de jaren zeventig actieve Kalmthoutse profrenner, Ludo Delcroix kent ze wat van de koers. ,,Die geur van geoliede rennersbenen hier brengt de herinneringen aan toen helemaal terug", zegt Nathalie.

,,Toen mijn vader nog meereed, leefden wij met hem mee door aan hetzelfde Spartaanse regime te leven: elke ochtend om half zeven uit de veren, dan weer of geen weer naar buiten voor een half uurtje joggen, vervolgens een ijskoude douche en tot slot een bord havermout. Pas daarna vetrokken we naar school. Ik ben als jog meisje zelf ook nog wielrenster geweest en heb zelfs enkele wedstrijden gereden in Nederland. Niet zonder succes, maar toch is er aan mij geen groot wielertalent verloren gegaan. Vandaag ben ik jammer genoeg wat te lui geworden om te sporten."

Rode jas

Voorbije zondag zat Nathalie Delcroix al zo velen voor het scherm om Tom Boonen Parijs-Roubaix te zien winnen. Maar zo dadelijk zal hij in levenden lijve voor haar verschijnen. Gelukkig heeft mooie Nathalie een opvallend rode jas aan. En ja hoor. Tom Boonen, minzaam als steeds, stopt wel degelijk en voldoet met plezier aan de vraag van de zangeres. ,,Yes", schreeuwt de Laïs-zangeres het uit. Als Tom Boonen een pakkerd terugkrijgt, roept hij. ,,Jij ook bedankt."

Tijd voor een nadere kennismaking is er niet. De wedstrijd wacht, maar eerst moet Boonen nog een interview of tien weggeven. Hij blijft dat schijnbaar zonder moeite doen. En voor Nathalie Delcroix kan de dag niet meer stuk.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio