Couvert Couvert en Arenberg behouden hun ene ster

Michelin deelt geen extra sterren uit in onze regio

Laurent (rechts) en Vincent Folmer in Couvert Couvert.bdw Foto: © Bart Dewaele

LEUVEN - Slechts één verrassing voor Oost-Brabant in de nieuwe Michelingids: restaurant The Paddock in Keerbergen is sterrenrestaurant-af. Fijnproevers kunnen nog in twee sterrenrestaurants terecht. Couvert Couvert en Arenberg in Heverlee behouden hun titel.

De eindejaarsfeesten komen stilaan in zicht en dat is voor heel wat Vlamingen hét signaal om een tafeltje in een goed restaurant te reserveren. Maar waar schuift u de benen nu best onder tafel? Daarvoor biedt de Michelingids een ideaal houvast. Als we de toonaangevende gids mogen geloven, tafelt u in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant het best in restaurants Couvert Couvert en Arenberg in Heverlee. Beide restaurants krijgen net als vorig jaar één ster achter hun naam. De Refugie in Tienen krijgt dan weer - ook net als vorig jaar - een Bib Gourmand. Dat is de ‘troostprijs' die aangeeft dat het restaurant een voordelige én goede maaltijd serveert. Michelin deelt dus geen extra sterren uit in Oost-Brabant, maar pakt er wel eentje af. The Paddock in Keerbergen moet zijn ster inleveren.

Opmerkelijk: ook dit jaar houdt Michelin de echte topnoteringen op zak in Oost-Brabant. Ons arrondissement telt twee sterrenzaken, met elk één Michelinster, beide in Heverlee. Lang niet slecht natuurlijk, maar voor de twee- en driesterrenzaken moeten de culinaire fijnproevers de regio verlaten. Bekende sterrenchefs zijn er in het arrondissement Leuven voorlopig nog niet. Televisiekok Jeroen Meus mag dan wel een ster zijn voor de fans van Dagelijkse Kost, met zijn restaurant Luzine in Wilsele duikt hij voorlopig nog niet op in de lijst met sterrenzaken.

Vorige week was het voor de chef-koks overigens ook al nagelbijten geblazen, want toen kwam die andere culinaire gids - GaultMillau - met een nieuwe editie op de proppen. Die liet geen grote verrassingen optekenen in Oost-Brabant, al blijken de smaakpapillen van de twee culinaire autoriteiten wel een beetje te verschillen. Over CouvertCouvert zijn beide gidsen het eens. Het restaurant scoort bij GaultMillau een fraaie zestien op twintig en krijgt van Michelin een ster. Arenberg in Heverlee - bij Michelin goed voor een ster - krijgt van GaultMillau ‘maar' een vijftien op twintig. Een puntje minder dan Fidalgo in Tienen, dat van Michelin dan weer geen ster krijgt.

The Paddock in Keerbergen, tot gisteren een sterrenzaak in de Michelingids, was dan weer onzichtbaar in GaultMillau. En het Leuvense Trente, het restaurant van GaultMillau's jonge topchef van vorig jaar Kwinten De Paepe, vinden we - nog - niet terug in de Michelin-gids.

www.nieuwsblad.be/michelin

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio