Nieuwe fase werken op R8 moet af zijn tegen mei

Bedrijvenpark krijgt eigen tunnel onder Ring

Bert Demeulemeester.kwb Foto: © bauwens Willy

KUURNE - Vanaf maandag 9januari starten in Kuurne de werken voor de aanleg van een tunnelkoker onder de R8. Die koker verbindt de Noordlaan met de zuidelijke Ringlaan.

Met de heraanleg van de R8 ter hoogte van de Noordlaan wil het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het bedrijvenpark beter bereikbaar maken. Het kruispunt van de Ringlaan (R8) met de Noordlaan wordt dé toegangspoort tot de industriezone. Door diverse andere ingrepen moet ook de verkeersveiligheid in de buurt flink verbeteren.

De R8 wordt doorgetrokken tot voorbij de Noordlaan, net voor de Heirweg. Hiervoor wordt de middenberm op de Ringlaan opgehoogd.

‘Het kruispunt van de Ringlaan met de Noordlaan is straks dé toegang tot het bedrijventerrein', zegt Eveline Vandecaetsbeek van AWV. ‘Er komt een tunnel zodat het verkeer vanuit de Noordlaan onder de nieuwe Ring door kan en zo de Ringlaan richting E17 kan oprijden. Ook fietsers en voetgangers kunnen die tunnel gebruiken. Verder worden er dubbelrichtingsfietspaden aangelegd op de Noordlaan.'

Het gevaarlijke kruispunt van de R8 met de Izegemsestraat wordt ook heringericht. De Izegemsestraat wordt doorgeknipt ter hoogte van de R8. Nu wordt deze straat regelmatig gebruikt als toegang tot het industrieterrein.

Eenrichtingsverkeer

‘Het verkeer op de Noordlaan verandert', zegt Bert Demeulemeester, manager van het bedrijvenpark, tevreden. ‘De Industrielaan wordt ter hoogte van de Noordlaan doorgeknipt. In functie van het mobiliteitsplan van Kuurne komt er eenrichtingsverkeer voor auto's en vrachtwagens. Wie uit de Industrielaan komt, kan dan alleen nog rechtsaf. Dit wordt een flinke verbetering.'

Tijdens de werken wordt één rijstrook ingenomen langs de zuidelijke kant van de Ringlaan tussen de Izegemsestraat en de Heirweg. Doorgaand verkeer blijft mogelijk. Wie deze dagen naar het shopping center wil, zal echter merken dat er problemen zijn. De aannemer kampt ter hoogte van de Heirweg met wateroverlast. De werken kosten in totaal 4,5miljoen euro. In mei zijn ze af.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio